Hjemmelaget Oreo kjeks.

Da er de klar!
Oppskriften kommer herfra
En engelsk matside,
men jeg fant den hos Manuela først:
www.passion4baking.com

Han engelske kisen brukte fyll med melis, fett og smør,
Manuela brukte jordbærsjokolade,
jeg valgte lys kokesjokolade.

Før jeg puttet lokk på,
og noen er snålt dekorert med cupcake rester;0)

150 g mel
1 dl mørk kakao (jeg må kjøpe spesialkakao!!)
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/8 ts salt
275 g sukker
1 egg
115 g smør
1 ts vaniljepulver (her må jeg kjøpe på nett!!) Bruk vanlig istedenfor.

Bland det tørre, og tilsett mykt smør, så egget.

Kjør i vei med mixeren din!

Her ser du hvordan den blir med drikkekakao,
men fargen fikser vi iallefall lett med litt sukker kulør:0)
Hjalp da litt:0)
Lag mindre enn ts store klatter,
bruk vann og rull til kuler, (litt vann i hånden)
trykk flate med ts, dyppet i vann

De ser små og passelig ut,
men flyter godt ut,
bruk god avstand!!

Ikke så stas med ujevne kjeks når de skal legges sammen:0(
Men men,
det rare var at første brett ble seige,
andre ble sprøe,
vet ikke hva jeg liker beste jeg….
Stekes 175* ca 9 minutter (mindre seig…mer sprø…)

Fyll: 100g lys kokesjokolade, 1/2 dl fløte, 25g smør.
Blandes over vannbad og settes vekk til kaldt og seigt.
Smør i vei!!

Ble godt mottatt av gutta i familien:0)
Mmmmmm, med en god kopp kaffe til???

Nå skal jeg ikk sette frem kopper og sånt som jeg er blitt sponset med,
eller nevne navnene på kjøkkenmaskinen som jeg og er blitt sponset med….
og ha FLERE kjøkkenmaskiner, der noen er ROSA,
som sikkert bare KOM i posten,
for jeg BLIR ikke sposnset,
Men gu det ser gøy ut!!!!

0 kommentarer til «Hjemmelaget Oreo kjeks.»

  1. Mmmm…. Dette ser godt ut! Hva slags vaniljepulver skal du kjøpe på nett? Kan en bruke innholdet i en vaniljestang? Vi fikk et glass med vaniljestenger til jul 😀 De ligger igjen hjemme, men de kan vi bruke til mye godt 🙂 Brukte vaniljestang da jeg laget makroner. Lurer på å kjøpe meg et par små flasker med brunt vaniljepulver/sukker jeg har funnet her og ta med når vi flytter hjem.

  2. dandilion:Ja da har du funnet riktig type, det er brunt og er nok det samme som vaniljestang. Om det går an kjøper jeg det fra england. Sist gubben var i england løp han butikker rundt og letet etter vanilje exstrakt til meg! Det må du og huske å kjøpe med deg hjem:0) Exstrakt er ikke det samme som essens:0)

  3. Åh! Fristelser! Så jo utrolig godt ut, må få laget det der snart. Så også oppskriften hos Manuela, men når flere begynner å friste blir jeg jo enda mer fristet! 😛

  4. Ok! Hmm…. Jeg må nok handle litt før hjemreisen, ja 🙂 Nå har jeg laget flesk. En bitteliten porsjon bare for å prøve og fordi jeg hadde særdeles lyst på surt snop. Skal prøve meg igjen i en støøre skala ved en senere anledning.

  5. Neste forsøk kommer på bloggen, jeg tok ikke bilder i går. Laget bare bittelitt for å prøve. Det smakte godt, men så litt rart ut. Tror kombinasjonen lite i gryta og kokkelering på gass påvirket resultatet. Det virket som det ble litt karamellisert. Nå myser jeg på et program med kokkelering på tv, kanskje blir jeg inspirert og kanskje siger litt fransk inn. Man kan jo håpe 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.