I fjor hadde vi en enebærbusk,
vi har hatt furu,
og et år hadde juletreet vårt to topper,
(er jo kke så lett å se det når man tar toppen av en 20 meter høy gran)
I år har jeg funnet en perfekt liten gran,
kort og grei,
vid og brei!
Hele familien var på juletrehogst,
Guttene saget litt hver,
jeg tok resten,
for som den sære kjerring jeg er,
skal jeg sage og bære treet hjem selv!!
Gubben får ikke bære noe tre.
(og sånn er det bare)
Nå koser det seg i kjelleren i en bøtte vann.
Smultringene er stekt,
men ikke glasert,
Det eltefrie brødet er straks ferdig,
fudgen venter fremdeles på cellofan,
så håper på noen ferdigstillte matbilder senere idag.
Nå blir det enda mer julegaveinnkjøp!!
Puh!!
Nyt søndagen:0)
Og det kiler i magen!!!!!
For snart er det jul!!!
Kjenn etter du og!!
Kiler det??
Bittelitt?? :0)
hvordan ble brødet?
matentusiasten:Deigen laget jeg nok litt for løs, men tok meg inn igjen, og det ble kanon stilig, skikkelig rustikt og steinovnsaktig. Smaken var som du sa litt surdeigslignende, og skikkelig luftig og fint. Tror nesten jeg elsket det!!
Tusen takk!! Så bra du nevnte det igjen, for dette hadde gått meg hus forbi;0)
Håper matkvelden din ble vellykket den og:0)
Nydelig å høre! Tøft at du prøvde det, ikke mange som har giddet å følge oppfordringen min. Jeg har bakt det flere ganger i uka nå siden jeg begynte, og tror aldri jeg kommer til å gå tilbake til vanlig butikkkjøpt brød.
Løs deig er faktisk bra! Søk på «high hydration dough» på youtube så ser du litt hvordan det behandles. Faktisk er den «stretch and fold» måten å forme brødet på veldig viktig. Jeg anbefaler deg å kjøpe en deigskrape, det vil gjøre jobben utrolig mye lettere! Jeg dro på jernia og kjøpte sånn fugemasseskrape i tre. Funker som bare det. Uansett, her er en oppskrift du kan bruke til å lage et grovere brød.
350 g hvetemel (jeg blander italiensk pizzamel (tip0/00) og regal sitt mel)
100 g grovt mel (sammalt hvete/rug f.eks)
50 g linfrø
50 g kruskakli
Litt valnøtter om du vil
4,5 dl lunka vann
1/4 ts gjær
1,5 ts salt
Resten kan du. Det er egentlig bare å prøve seg litt frem. Regal sitt mel er mye «sterkere» (høyere proteininnhold = mer gluten). En glutenrik (sterk) deig holder bedre på luftboblene.
Maten min ble vellykket ja, tusen takk 🙂
matentusiasten:Supert, takk! Det blir neppe siste gangen dette nei, kjennes vanedannende;0)
Det kiler veeeeldigt i magen.. 😉
Får en diiger pressang av ungene til min kjære.. Jeg er sikker på at jeg kunne sprettet den i dag av nysgjerrighet uten å fått dårlig samvittighet.. Meeen den skal under julatreet til a mor julafta ja.. ;o)