Fantastiske småbrød, nesten uten arbeid!

Disse rundstykkene laget vi på urtekurset,
jeg har senere laget de både med og uten urter,
for disse var super til frokost,
eller sånn ellers når du ikke har brød,
Regn minst 1 times heving, ellers er dette nesten gjort av seg selv. 
Takk Hanne Gunnhild:0) Dette var en bra oppskrift!


Rundstykkene blåser seg opp i den sterke ovnsvarmen. 
Og blir luftig og lett innvendig!

Fantastiske småbrød!

5 dl fingervarmt vann
1 dl lunken melk
25 g gjær (1/2 pk)
2 ts salt
1 ss honning
12,5 dl hvetemel
(eller blanding, 1,5 dl sammalt grov, 11 hvetemel)
(i dag bruker jeg 1 dl av hvetemelet med havremel)
Litt mel til utbaking.

Stekes 240-250* i ca 18-20 minutter

 
Finn frem ingrediensene, rør ut gjær og honning i den lunkne vesken.
(bruk gjerne lynghonning, litt mer smak til bakverk)
 
rør fort sammen til en løs deig,
her bruker du bare en tresleiv.
dryss noen ss mel over og sett til heving under plast ca 1-1,5 time
 
Hell deigen ut på melet bakebord, ikke kna! Gjærboblene skal få være som de er.
Finn en deigskrape og skjær deigen raskt i rundstykkestørrelser som du slenger på bakebrett.
(med bakepapir) Hvis du synes min deig ser liten ut, er det fordi jeg laget halv oppskrift!
 
Avkjøles på rist.

Og legges så i din nye grønne brødkurv…..
Eller ikke:0)

Ha en fantastisk god frokost.
Det har vi nemlig her i bakkely nå,
med akkurat disse småbrødene!
Mmmmmmm…..

God lørdag:0)

0 kommentarer til «Fantastiske småbrød, nesten uten arbeid!»

  1. Hei! Du nevnte noe om urter i toppen her. Hva slags urter og hvilke mengder er det snakk om?
    Jeg har forresten akkurat satt i gang en slik deig som står til heving nå. Er veldig spent på resultatet 🙂 Har aldri bakt på denne måten før 😉
    Må si jeg generellt har kjempebra erfaring med oppskrifter fra bloggen din. Ingenting er bedre enn god, hjemmelagd mat 🙂

  2. Mari: Hei. Og takk for fin kommentar:) Jeg har brukt litt timian, basilikum og ørlite rosmarin. Ca tre kvaster timian og basilikum, en liten kvast rosmarin, fin hakket, tilsettes i deigen. Men må si jeg har laget disse stort sett uten krydder. Ofte til frokost, og ellers som kuvertbrød. Håper det smaker:) Gøy måte å bake på dette:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.