Supermyke rundstykker! Med enkle ingredienser.

Rundstykker med en kattemyk innside.
Til og med dagen etter var innsiden spenstig og sooooooft.

Synd det ikke finnes «føleskjerm»
så kunne du virkelig fått kjenne….
Laget rundstykker av mesteparten,

Og noen søte småloff til denne kyllingsuppen.

Supermyke rundstykker.

7 dl vann
1 ts salt
50 g gjær
3 ss olje
2 dl sammalt hvete fin
2 dl sammalt hvete grov
ca 13 dl hvetemel

Ikke noe frø og fiksfanteri her.
Enkelt!

   
Ha alt i bakebollen, lunkent vann!!
Og la deigen gå minst 8 minutter.
 
Til deigen akkurat slipper bollen.
La den heve, gjerne 1 time

Ha deigen på bakeboret, perfekt deig trenger ikke mel, men henger nesten fast i bordet,
men bare nesten……=perfekt!
 
Trill en pølse, legg den på bakepapirkledd plate, trykke den flat og kapp i biter.
Lag gjerne noen små-loff om du har passende former.
Sett til etterheving, ca 40 minutter under plastdekke.
 
Sprut de ferdighevede rundstykkene med vann, og dryss på valmuefrø for en lekker overflate.

Stek rundstykkene på 225* i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist!

Nytes gjerne med røkelaks.

Eller til en varm suppe.

Godt!!

Nå er jeg på hytta igjen, 
men siden jeg har «jobbet» hardt når jeg var hjemme,
har jeg innlegg klar til publisering,
jeg har altså…..juksa litt:0)

Men disse rundstykkene var så enkle og gode at jeg laget de en gang til,
i går,
og da laget jeg også et brød som vi spiser til frokost nå!

Akkurat nå er det sol, håper den blir værende:0) 
Ha en strålende onsdag:0) 

0 kommentarer til «Supermyke rundstykker! Med enkle ingredienser.»

  1. Heisann Kjersti!
    Vi fant denne oppskriften da vi skulle lage frokostrundstykker, Siri og Torvald kjente deg igjen med en gang. Siri og storesøsteren hennes bakte dem helt selv, eneste endring var en teskje sukker for å få litt mer fart i deien og at det fine sammalte hvetemelet ble erstattet av 1 dl grovbakst og 1 dl havregryn. Men vi måtte bruke mye mer hvetemel enn i oppskriften for å få en deig som slapp bakebollen. Herlige rundstykker og for en fin blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.