Denne gryten laget jeg forrige torsdag,
før familien i Bakkely dro hver sin vei,
Gubben til Oslo og vi på hytta.
Og det ble en verdig avskjedsmiddag, for dette var godt!
Servert med ris og brokkoli.
Svinaktig god høstgryte.
400 g svin flatbiff
50 g spekepølse, chorizo/fuet e.l.
1 gul løk
1 gulrot
1 stilk stangselleri (stilk-stang;0))
2 ss svinekjøtt-buljong (fåes kjøpt i Asia butikk)(el. høns/grønnsak)
4 dl vann
3 ss maizenna
1/2 dl vann (til maizenna)
1 dl fløte
3 store ss creme fraiche
(event. salt og pepper)
Skjær grønnsaker og kjøtt i terninger.
Ha litt olje i en gryte og start med å steke spekepølsen. Ha i svinekjøtt og stek videre.
Grønnsakene har du klar.
Hell grønnsakene i gryta og la alt steke på god varme noen minutter.
Nå får du frem smakene i grønnsakene.
Ha på buljong, bland litt og hell over vann med en gang.
La dette putre til grønnsakene er møre,
Hvis det koker for mye og det blir mye skum , fjerner du dette med en spiseskje.
Jevn gryta med maizenna utrørt i vann, husk at gryten da MÅ koke, og at du rører godt.
Ha gjerne i litt og litt.
Tilsett fløte og creme fraiche og la gryta putre ca 5 minutter etter at maizennaen ble tatt i.
Server med ris og brokkoli.
Smak gjerne til med salt og pepper,
men hos oss ble den salt nok uten.
Og den smakte nyyyydelig!!
Nyt den hustrige høstlige søndagen!!