Enkle Skinke/Oste-boller med pastasalat.

 

Etter en lett middag og derimellom trening trenger vi en real kvelds.
På mandag ble det derfor skinke og osteboller med pastasalat.
Og på den måten var matpakken til tirsdagen også klar…

Lunkne skinkeboller med smeltet sprø ost,
og en god pastasalat med frisk vinegrette.
Perfekt kombinasjon,

Skinke/oste-boller

7 dl lunkent vann
1 ts salt
50 g gjær
3 ss oliven olje
2 dl sammalt hvete fin
2 dl sammalt hvete grov
ca14,5 dl hvetemel.

Skinke, tomatsaus, ost, basilikum, grillkrydder

Bland alt i bakebollen og la den gå til deigen akkurat slipper taket i bollen.
Minst 8 minutter hvis du ikke har rørt ut gjæren i vesken.
(noe jeg aldri gidder, Majoren elsker jo oppgaven!)
Sett deigen til heving under plast ca 1 time.

Til den har est skikkelig opp,
 poff den så sammen og kna litt på melet bakebord (hvis du trenger mel)

Kjevle ut et rektangel.
Her bør du dele deigen i 2 og ta den i to omganger.
Jeg hadde fått nye mini mini loff former
(ting ser ofte større ut på  Ebay…..)
Og laget fire av de og en stor rektangel.
(men også jeg burde tatt den i to omganger)

Smør på pizzasaus (jeg brukte hjemmelaget salsa som jeg moste i stavmikser)
skinke, basilikum, grillkrydder og ost.
Ene delen brukte jeg bare ost, gode snaier av ridderost.

Rull sammen, skjær i biter og sett til etterheving på platen, under plast ca 30 minutter.

Når de er godt hevet opp pensler/spruter du dem med vann og har over moen snaier med ost.
Har du sett så søte små loff?

Skinkebollene blir best med en ostesnai over skinken, så denne ikke blir svidd.
Stek i varm ovn, 225* i ca 15 minutter.

Ta de små nydelige loffene utav formen sin.

Og la alt avkjøle på rist.

Spises som de er,
eller med en god salat til som fullverdig måltid.
Restene får ungene med i matpakke dagen etter.
Veldig populært!!

Kan du la være å lage disse??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.