Sunnere skillingsboller.

 

 

 

 

Jeg nøkkelhullsmerker disse skillingsbollene,
ikke det at de er SÅ sunne,
men de  er sunnere enn vanlige,
så da så;0)

Kan du se de er sunnere??
De smaker de like godt,
om ikke bedre enn vanlige skillingsboller…..

Og det er knapt mulig å skimte gulrot og havregryn her….

SunnERE skillingsboller.
(liten porsjon)

1 dl havregryn
1 dl melk
1 dl melk
25 g gjær
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
40 g smør, smeltet
1 mellomstor/stor gulrot
1/2 dl sukker
6-7 dl hvetemel

Kanel og sukker (event smør)

 
Ha havregryn og 1 dl melk i en skål/mål og sett det i micro et par minutter,
til det får kokt godt opp. Bland så i en kald dl melk og la det bli lunkent.
Rasp gulroten.

 
Ha alt i bakebollen, pass på at vesken + gulroten  er lunken.
Kjør maskinen til deigen slipper bollen akkurat,
Mengden på hvetemelet avhenger av gulrotens størrelse og dagsform,
så ha i mel til deigen akkurat slipper. 
 
Sett til heving, dekket med plast, ca 1/2 – 1 time
Kjevle ut til et rektangel og ha på vann/smør og kanel + sukker
 
Rull til pølse, kutt i biter og sett på bakepapirkledd plate for etteheving, under plast i 30-45 minutter.
Til de er skikkelig puffet opp, som her.

Og finnes det et vakrere syn en en godt hevet skillingsbolle,
med havregryn og gulrot  i deigen….

 
Sprut med vann og dryss på perlesukker.
Stekes på 225* i ca 12 minutter (følg med)

Fyll opp en skål og ta med på tur,
(ja kanskje ikke akkurat en tung glasskål på tur da…)
eller ut i solen (ja, vi har sol i Bergen nå;0))

Fersk bakst på en solrik dag,
kan det bli bedre??

Nyt i hvertfall solen om du har den,
her har jeg laget noen Cupcakes, (samme som igår)
Siden jeg hadde så mye frosting igjen,
og den var så god…..

Så da blir det noe å bite i på teaterøvingen i kveld da,
(noe å bite i…..jøss jeg høres gammel ut!!)

Nå blir det tur med Bonnie,
bare en liiiiiiten strekk horisontalt først!

Nyt torsdagskvelden max!

0 kommentarer til «Sunnere skillingsboller.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.