Oh yeah!
Her snakker vi «moist» altså.
Med jordbærpurè og kulturmelk ble dette saftige saker,
med litt sprø topp,
som ble dekket med vaniljefrosting.
Vaniljefrostingen er en smørkrem med vaniljekulturmelk.
Og den ble skikkelig god!
Som vanlig ble det altfor mye frosting……
så da må jeg vel lage noen Cupcakes til teateret i morgen da……kanskje…..
Her kommer oppskriften!
Jeg fant basisen på www.therunawayspoon.com
Men har gjort litt om på den, og såklart, for-norsket den;0)
JordbærCupcakes med kulturmelk.
1,8 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
en klype salt (se bilde)
0,65 dl kulturmelk
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl sukker
1 egg
50 g smør
Frosting
0,65 dl kulturmelk
1/4 vaniljestang (kun frø)
100 g smør
7,5 dl melis
Rør romstemperert smør og sukker hvitt, bland så i et egg.
Pisk godt sammen.
Bland vaniljeekstrakt i kulturmelken, (eller bruk 1/4 vaniljestang og rør frøene ut i kulturmelken)
Bland alt det tørre, også en klype salt som vist på bilde (dette er en teskje)
Og bland vekselsvis inn tørt og vått med piskeing mellom hver.
Lag jordbærpurè av ferske/frosne jordbær, (mos de i stavmikser)
Og bland i en dl i røren. Rør forsiktig med slikkepott nå.
Ha røren i ca 9-10 muffinsformer (3/4 full)
Og stek de på 175* i ca 20-25 minutter.
Sjekk med en kakenål/strikkepinn om de er stekt i midten.
Avkjøles på rist.
Frosting:
Rør mykt smør og melis sammen, kan bli litt tørt, tilsett da litt kulturmelk.
Skrap frøene ut av vaniljestangen.
Og pisk frøene ut i kulturmelken så de sprer seg godt.
Pisk litt og litt kulturmelk inn i melisblandingen til du har en fluffy blanding.
Dekorer så Cupcakes og sett de kjølig.
Litt rød pynt for å friske opp,
spar gjerne et jordbær og pynt med det på toppen.
Frosting oppskriften gir ganske mye frosting,
det gjør de ofte,
lurer på om amerikanerene bruker mye mer frosting enn oss…???
Saftige og smakfulle Cupcakes!
Frister det å prøve??
Jeg leverte disse ned til jobben til min bror,
og håper de smakte,
selv om det kanskje ble litt knapt,
må lage større porsjon neste gang;0)
Gutta hadde ønsket seg boller,
så da ble det havregryn og gulrot-skillingsboller på de.
Nå tusler Bonnie og jeg på fjellet,
fremdeles litt hostende og tett i nesen…
Tipper jeg er superfrisk til helgen:0)
God onsdagskveld!
Fin blogg du har ! ♥
ser kjempegodt ut ;*
Nam, de så veldig gode ut!
så fin blogg du har! 🙂
åååh, yummy!
Nam!
Søt blogg 😀
Kommenter på min 😀
Herredussan så gode de såg ut !
-Bente, bare Bente
De så veldig gode ut!
Mmmm… Kos dere masse på tur, og god bedring! 😀
Takk for kakene. De smakte herlig 🙂
Du er velkommen igjen sa mine kollegaer.
De der så deilige ut. Vi får besøk i helgen, kanskje jeg skal prøve. Litt kjendelig siden jeg går på ketolyse. Blir ikke så mye baking lengre! Må benytte muligheten når vi får besøk!
God bedring! Håper turen blir fin!