Hjemmelaget vaniljeis, så enkelt og SÅ godt!!

Denne oppskriften er utrolig god,
og samtidig så enkel.
Serverte isen til smuldrepai på sist klubb,
og den gjorde lykke!

Kremet og søt…..ekte iskrem!

Som smelter på tungen…..
Oppskriften fant jeg på matprat.no

Vaniljeis.

100 g sukker
1/2 dl vann
1 vaniljestang
5 eggeplommer
4 dl kremfløte


Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha alt + sukker og vann i en liten kjele.

La blandingen koke noen minutter.

Pisk sammen eggeplommene,

Og pisk inn sukkerlaken (fjern selve stangen, men få med alle frøene)

Pisk godt sammen.

Stivpisk kremfløten og bland forsiktig sammen med eggeblandingen.
(som ikke må være varm lenger)

Ha iskremen i passende form. Og frys over natten, (minst 12 timer)

Jeg har her brukt folie og plastfolie innerts,
fordi jeg var redd for at isen skulle sitte for godt fast,
og at jeg skulle stå der og dunke og kave meg svett og varm,
mens klubbjentene så på meg…..
Derfor kjørte jeg safe,
selv om isen kal bli litt ujevn.
(kan slettes med kniv)
Jeg skar isen i skiver, siden jeg valgte en brødform.
Veldig praktisk og veldig pent.
(men ingen bilde…)
Man kan og bruke en utstikker og lage forskjellige pene former.

Pynt og server med bær,
eller en lunken smuldrepai…..mmmm

Nyt!!

Og ha en nydelig lørdag.

Jeg sitter inne,
i verdens vakreste høstvær,
tung i hodet og trøtt i kroppen,
full i nesen og vondt i hode.

Nå hviler jeg litt,
og så går Bonnie og jeg på tur!!
Form eller ikke!!

God lørdag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.