Endelig flere måter å bruke tyttebær på,
disse kjeksene har jeg komponert selv,
ved å blande forskjellige oppskrifter.
For oppskrift på kjeks med ferske tyttebær,
det var ikke lett å finne!
Tyttebærkjeks.
5 ss fløte
1,5 dl tyttebær
3 ss appelsinjus
1 toppet ss sukker
150 g smør
3 dl brunt sukker
1 stort egg
4 dl havregryn, små
4,5 dl hvetemel
1 ts natron
1/2 ts salt
Ha tyttebær, jus, melk og sukker i en liten kjele,
Stauk tyttebærene flate. (eller mos de med passende redskap)
Kok opp og la blandingen småkoke et minutt eller så.
Ha blandingen varm i bakebollen,
tilsett mykt smør og sukker, miks godt sammen, smøret vil da smelte.
Og blandingen får en svært mystisk farge!
Ha i et egg og pisk også dette godt inn.
Ha så i havregryn og resten av de tørre ingrediensene.
Bland til en seig deig, og sett den i kjøleskap ca en time før steking.
Bruk teskjeer, sett små topper på bakepapir og trykk de gjerne litt flate.
De flyter litt utover, så ha god plass imellom hver kake
Stek kakene på 180* ca 15 minutter, til de blir lysebrune.
Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.
Søte små tyttebær popper opp her og der.
Kakene fikk en nesten skummel grønnlignende farge inni,
ikke så lett å se på bilde.
Sprø utenpå og myke inni,
til og meg Guttene likte de,
og det er ikke ofte jeg får de til å spise tyttebær.
En verdig måte å benytte tyttebær på dette,
og de gjorde lykke hos klubbdamene:0)
En liten apropo til sist, jeg la mine i plastboks,
og to dager etter var de faktisk litt tørre,
kan kanskje varmes noen minutter i varm ovn,
for å få den ferske følelsen igjen??
Nå skal jeg ut og gå,
i sol OG regn,
ingen dum kombinasjon det;0)
Ha en herlig torsdagskveld!
tusen takk igjen Kjersti for herlig oppskrift. Jeg elsker tyttebær, så disse skal jeg prøve meg på.
Så veldig godt ut =)