Luftige høstgleder. Rundstykker med frø.

De nye frøsortene jeg kjøte på helsekosten har fått ben å gå på,
absolutt verdt å ta seg en tur og fylle opp,
med litt nytt,
litt spennende,
og sunt!

Dette ble noen fantastisk lette og luftige rundstykker.

Og innimellom regnbyene kan vi jo fremdeles spise ute;0)

Luftige høstgleder

1 dl havregryn
2 dl melk
2 dl vann
1,5 ss smør
1 liten ts sirup
1 ts salt
25-35 g gjær
1/2 dl psylliumsfrø
1/2 dl knuste linfrø
1/2 dl knust bok-hvete
5 dl hvetemel

 
Lag grøt av havregryn og melk, la den koke et par minutter og la stå litt.
Ha så i smør, sirup, salt og frø.
 
Rør godt inn og tilsett 2 dl vann, (kaldt/lunkent) Og la blandingen stå litt, til lunken.
Ha blandingen i kjøkkenmaskinen, til sett gjær og hvetemel,
og la maskinen gå minst 8 minutter til du har en litt klissen deig.
 
La deigen heve under plastdekke i ca en time, ta den så ut på melet bakebord,
og form til ønskede rundstykker.
 
Noen runde, noen avlange, forandring fryder.
 
La de heve under klede (gjerne med plast og) Og spray de så med vann.
Stek på 225* i ca 15 minutter

De blir bare så lette og luftige!
Som om en luftig høststorm har gjennomtrukket de!

La de avkjøle på rist,
og nyt noen luftige blingser brød,
hjemmebakt er godt!



0 kommentarer til «Luftige høstgleder. Rundstykker med frø.»

  1. Mojita:Nei, disse laget jeg på lørdag:0) Meeeeeen, jeg har laget noen lignende idag og….Bare noen enkle vi kunne ha til middagen. Nå ska jeg bake foccacia, for jeg er ikke SÅ syk at jeg ikke kan bake litt…. Det går så fint bare man hviler litt innimellom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.