Her kommer en egenkomponert en,
tyttebær- ostekake,
NAM!!
Absolutt en verdig måte å bruke tyttebær på!
Laget i hendige porsjonsformer,
kjapt og greit!
Og veldig godt med havreflarn til denne ostekaken….
Oppskriften på Havreflarn finner du HER
Kjersti`s tyttebærostekake i porsjonsformer.
1 dl sukker
1 dl tyttebær
170 g kremost naturell (philadelphia/tine kremost)
3 ss fløte
1 egg
1 ts vanilje ekstrakt
Til 2 porsjonsformer , store,
eller 3 små porsjonsformer.
Rør tyttebær og sukker til sukkeret er oppløst.
Finn frem porsjonsformer og en langpanne/form til å ha vannbad i.
(nei, vannbad er ikke skummelt, easypeasy!)
Ha i kaldt vann og tomme former,
så vet du akkurat hvor mye vann som trengs.
Sett formen inn i ovnen så vannet blir varmt, eller kok opp vann og ha i formen.
Bland romstemperert kremost i tyttebærblandingen
(beklager dårlig bilde)
Og kjør i vei til denne nydelige blandingen her…..sukk….
Ha så i egget,
da forsvinner desverre litt av den lekre fargen,
men egg må til for å få det stivt.
Ha så i kremfløte og vaniljeekstrakt.
Ha i porsjonsformer og sett i varmt vannbad i ovn på 170*
Stekes i vannbad ca 25-30 minutter.
Litt «wiggly» i midten, la den avkjøle helt på rist.
Sett den så i kjøleskap, 4-5 timer helst!
Skjær rundt med kniv og dypp raskt i varmt vann om du vil hvelve den.
Strø på ferske tyttebær.
Og nyt tyttebærostekake med sprø havreflarn.
SÅ utrolig godt!
Og en spennende måte å bruke tyttebær på:0)
Dette ser utruleg godt ut! Fin blogg du har. 🙂
så herlig ut, kjempe flink e du ! Savner litt å kunne bake med litt sukker og hvetemel, siden jeg lever lavkarbo er det helt slutt på det. :=) kan lage mye godt, men enklere å få en god konsistens med sukret 😉 ha en herlig kveld.
Du får det til du, og så lekkert det ser ut. Har du aldri vurdert å starte et koselig lite konditori? jeg kunne ekspedere og servere, og du bake?
matgladilavkarbo:Ja den forstår jeg. Men du blir jo kreativ på den måten da:0)
Ingrid:Takk:0)
Mojita:Det har jeg ofte tenkt på, hadde vært en liten drøm det, bare man hadde sluppet alt byråkrati og penge styr. Vi skulle kost oss da, laget menyer og eksprimentert….Og blitt gode og runde av all smakingen;0)
Enda en lekker fristelse:) Svært delikat, smaker sikkert friskt og godt!
Ingrid Andrea i Den Hemmelige :Ja den var god:0) Takk for fine ord:0)