Langpannebrød med rug og hvete-korn

 Et herlig brød med hele korn i,
korn som er bløtlagt over natten,
og kokt til de er myke!!
For jeg liker ikke plutselige harde kjerner i brødet!
Det skal være tyggemotstand, men ikke knallharde korn,
man kan jo knekke tenna på sånt;0)

Men disse ble myke og gode,
og de kan brukes til alt,
fra frokost til matpakke,
eller hva med en enkel middag??

Langpannebrød og kalkunpanett, med hvitløksrømme og chili.
Grei liten middag til bare meg det:0) 

Langpannebrød med rug og hvete-korn

1 dl rugkorn
1 dl hvetekorn
2-3 ss smør
vann, ca 5 dl

2 dl skummet kulturmelk
1 ts salt
50 g gjær
3 dl grovt rugmel
1 dl kruskakli
ca 17 dl hvetemel

 
Legg hvete og rug korn i bløt natten over,
hell av mesteparten av bløtevannet, ha kornene i en panne og ha over ca 5 dl vann
La det koke på svak varme ca en time.
 
Ha smør i «grøten» og la den avkjøle.
Når du måler opp nå hadde jeg  8 dl totalt med vann og korn.
(litt usikker på mengde kokevann, men det er ikke så nøye,
bare juster hvetemelet etter tykkelsen på deigen)
 
Ha i 2 dl skummet kulturmelk,
juster varmen til 37* og ha alt i bakebollen. (resten av ingrediensene)
 
La maskinen gå minst 8 minutter til du har en smidig deig,
Deigen skal ikke være så hard,
heller litt klissen.
Bruk slikkepott og jobb deigen utover den bakepapirkledde langpannen.
(ha litt olje på slikkepotten)
Her ble godt med deig,
jag tok av til 2 store muffinsformer som jeg smurte med olje.

La deigen heve i pannen, ca 1 time
trykk den så ned igjen og lag samtidig rutemønster med pizzahjul.
Forsterk gjerne rutene når halve 2 hevetid er gått, (bruk mel eller olje på pizzahjulet)
etterheves 30-40 minutter
 
Stekes i ovn ca 25 minutter på 210*
 
Avkjøles på rist. Bryt/skjær i biter og frys gjerne noen,
veldig greit å ha til matpakke en mandagsmorgen!

Og veldig godt!

Nyt lørdagen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.