Pai med kylling, bacon, eple og karri.

En skikkelig høstpai,
med norskt eple i!!

Gul karripai,
med bacon og kylling, karri og eple…..mmmm

Sjekk den herlige fargen!!

Høstpai!!

1 bit bacon (se bilde)
2 kylling filèt
1 mellomstor løk
1 eple, syrlig
ca 2 ts karri
ca 1 ts salt (smak til)

2 egg
1,5 dl fløte/melk (blanding)
150 g ost (med smak)

Paideig:
ca 80 g smør/margarin (event. blanding)
(nei ikke eventyrblanding som i den gamel tobbaksblandingen!!)
ca 2,5 dl mel (sammalt/hvetemel, blanding)

Lag paideig ved å mikse smør og mel med K kroken eller i food processor,
til en deig du trykker ut i paiform.
La den avkjøle 30 min i kjøleskap,
og forstek den så 15 min på 200*

Finn frem ingrediensene, skjær terninger av det som kan skjæres i terninger.
(ikke osten, den skal rives)

 
Stek først bacon litt, ha i kylling, stek litt og ha i løk.
Pøs så på med karri (hot curry) og salt. (ikke pøs med saltet, smak!!)
Og litt pepper, ca 10 vridninger på kvernen.

 
Ha så i eplet og stek videre til kyllingen er gjennomstekt..

 
Ha kylling blandingen i det forstekte paiskallet,
ha over revet ost, og eggestanden. (egg og fløte pisket sammen, + litt salt….1/2-1 ts)
Stekes i forvarmet ovn 200* ca 25-30 minutter


Og nyt en herlig litt anderledes pai!!

Dette ble kveldsmaten vår,
til middag hadde vi hurtigfisk,
siden det var trening og jeg kom sent hjem fra fiskesprellkurs,
ble det ferdige fiskekaker på grovt brød,
med salatblad og rå løk.

Så da var det godt med en god kvelds,
og jamen fikk vi ikke vafler til dessert….
med rømme og hjemmelaget jordbærsyltetøy…..

Gjett om jeg er mett!!
(på grensen til kvalm…….)

På fiskesprellkurset fikk vi lakseburger,
SÅ fantastisk godt!!

 

0 kommentarer til «Pai med kylling, bacon, eple og karri.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.