Det er på høy tid å poste månedens søtsak,
en flott utfordring på bloggen
http://sotasaker.com/
Månedens tema er : lettlaget
Mitt bidrag er ikke noe nytt,
men noe jeg akkurat har oppdaget hvor lettlaget det egentlig er!!
Pannacotta har for meg hørtes ut som en vrien dessert,
mye arbeid og mye oppvask.
Hvor feil jeg tok.
Dette var enkelt og ga lite oppvask,
bare en liten panne jo!!
Helt genialt!!
Og helt fløyelsmykt herlig!!
Pannacotta med rørte bringebær
2,5 dl kremfløte
1,5 gelatinplate (knekk en plate i to, sånn ca)
1-2 ss sukker
1/2 vaniljestang
Bringebær
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.
(NEI, gelatinplate er ikke skumle, gelatinplater er nyttige, skjønne og fine vesen!!)
(vesen og vesen…)
Kok opp fløte, sukker og vaniljestang.
(skrap frøene utav vaniljestangen og ha frø OG stang i kjelen)
Ta det av rett FØR det koker.
Knip vann utav de nå myke deilige gelatinplatene,
og ha de i den varme fløten.
Rør det sammen og:
VOLIÀ, du er ferdig!!!
Hell massen over i porsjonsformer og sett til avkjøling noen timer.
Denne oppskriften gir fire porsjoner.
Kan dobles, erstatt gjerne halparten av fløten med melk om du vil.
Hvit og fin med små vaniljefregner,
små fregner av smak!!
Finn deg noen bringebær, ha i litt sukker og rør det sammen til sukkeret smelter.
Smak til hvor søtt du vil ha det.
Ha bringebærene på den stivnede pannacottaen,
sleng på litt sitronmelisse og server!!
Eller skjær med en kniv rundt kanten av formen,
dypp bunnen litt i varmt vann og hvelv den på et fat,
ha på bringebær og server!
Så enkelt!
Så godt!!
Se flere lettlagete søtsaker her
Nam ! det hlrtes helt himmelsk ut akkuratt nå ! 🙂
dette har jeg aldri smakt, kanskje jeg skal prøve meg på dette en dag 🙂
Ser jo sååå deilig ut.. Å ikke så det så vanskelig ut heller.. Jeg tilhører de som skremmes litt av gelatinplatene.. men med din forklaring skal jeg få det til… Søndagsdessert… Tusen takk 🙂
ernajoja:Bare hyggelig:0) God lørdag!