Disse hadde vi på søndag,
lyse og lette,
saftige og smakfulle,
med litt kulturmelk, havre og kli.
en god start på søndagen!
Lette SøndagsGleder.
1 dl store havregryn
1 dl havrekli
1/2 dl kruskakli
1,5 dl kokende vann
2 ss smør
1,5 dl kulturmelk
25 g gjær
1 ts salt
7-8 dl hvetemel.
Ha havregryn, havrekli, kruskakli og smør i bakebollen.
ha over kokende vann (1,5 dl)
Nå skolder du grynene.
Bland smøret nedi så det smelter,
ha så i kulturmelk,
rør og kjenn at blandingen er lunken og klar for gjæren.
Ha i gjær, salt og hvetemel (ikke alt hvetemelet på en gang!!)
La maskinen gå til du har en seig og smidig deig.
La deigen heve godt opp.
(eller en liten halvtime hvis du har dårlig tid, det går helt fint!)
Trill rundstykker og sett på bakeplate med papir.
La de etterheve 30-40 minutter under plast/håndkle
Pensle/sprut de med vann og dryss på valmuefrø.
Stek de så på 200* i ca 15-20 minutter (kommer litt an på størrelsen)
La de avkjøle godt på rist før du skjærer i de,
sett deg så ned,
og nyt en hjemmelaget frokost…..
Eller lunsj….
eller kveldsmat…..
I hvertfall….NYT!!
Mmmm,nå fikk jeg også lyst til å bake rundstykker! Disse er jo litt grove,men ser ikke sånn ut= passer perfekt for mine barn!! Takk for oppskrift 😉
harmonica:Bare koselig:0) Jeg bruker ofte havregryn i deigen, ser lyst ut, men er jo sunt;0)Fopr mine barn vil og gjerne ha det litt lyst…