Jeg har lastet ned en thai-mat app,
og der fant jeg denne curry laksen.
Men jeg har forandret litt på oppskriften..
Tilbehøret fant jeg ut av selv,
og enda så rart det høres ut,
så smakte det godt!!
Gulrøttene er bakt i ovn,
med olje, salt og sukker.
Potetene stekt i ovn med olje og salt.
Curry laks.
litt olje
4 laksefileter
250 ml kokosmelk
1/2 dl fløte
2 ts rød curry paste
3 ts fiskesaus
1 ts sukker
4 poteter
3 gulrøtter
Dette var lunsjen vår idag,
derfor ingen massive porsjoner.
Ha litt av kokosmelken og currypasten i en wok med litt olje i.
Rør godt sammen og la det koke opp.
Ha i resten av kokosmelken og fløten (fløten kan du droppe, den sto ikke i orginal opskriften)
smak til med fiskesaus og sukker. (har du ikke fiskesaus, bruk salt)
Når sausen smaker perfekt,
legg i fisken, pass på at de får plass ved siden av hverandre,
og at de ikke ligger oppå hverandre.
La fisken trekke/koke i 3-5 minutter.
Grønnsakene kutter du i tynne strimler.
Har olje over (brukte litt raps og olivenolje) godt med salt,
(ha litt olje i bunnen på potetene så de ikke setter seg fast)
og til gulrøttene, en liten ts sukker! (kjempegodt)
Grønnsakene må du ta først,
inn i ovnen på 200* i ca 30 min (kjenn om de er gjennomstekt)
Gulrøttene må være litt svidd i kanten,
da er de ekstra gode!!
Og du,
be om hjelp!
Jeg spurte,
og fikk guttene til å skjære gulrøtter og poteter,
samt olje og salte,
og Gubben tok skinnet av fisken.
Av og til må vi være flinkere til å spørre om hjelp,
i stedenfor å stå og sure ved kjøkkenbenken;0)
En merkelig kombinasjon??
Kanskje,
men bare prøv,
det var skikkelig godt!!
SV: Tusen takk for det 😀
Naam! Det så lekkert ut og jeg kommer nesten ikke over thaimat-appen! Superkuuult, må jeg sjekke ut:)
Ha en nydelig kveld!