Frokostrundstykker med rug, kaldhevet deig.

Kjempegode runstykker som mettet godt.
Rugmel og noen linfrø gjorde susen,
her ble vi god og mett!

Saftige, grove og gode,
kun 1 dl hvetemel i disse.

Frokostrundstykker med rug!

Kaldhevet deig.

1,5 dl rugmel, grovt
0,5 dl linfrø
3 dl rugmel, siktet (fint)
1 dl hvetemel
1 ts salt
1,5 ss olje
1,5 ss tørrgjær
2,5 dl kaldt vann


Ha alt i kjøkkenmaskin,
og la den gå ca 8 minutter til du har en klisset og seig deig.
Dekk den til og sett i kjøleskap over natten.
Sett ovnen på 250*
Ta frem deigen,
dypp en ss i kaldt vann og scoop opp en stor ss deig,

Legg den på bakepapirkledd plate og pynt litt på den med våt skje.
Blir ca 6 rundstykker av denne deigmengden.
stekes i 15-20 minutter ,
skru temperaturen ned til 230* når du setter rundstykkene inn.

Avkjøles på rist,
skjær opp og nyt en fersk frokost!
Eller ta de med på jobb til lunsj.

Kjempegode og mettende rundstykker!

Nevnte jeg at du blir veldig mett av de;0)





0 kommentarer til «Frokostrundstykker med rug, kaldhevet deig.»

  1. Åhr, det så godt ut! Deilig med nybakte rundstykker og brun ost..Mmmm… Vet du , jeg har bestemt meg for å teste ut fere nye oppskrifter. Blir altofr mye av det samme her i huset… Så nå sitter jeg å sjekker ut linken du gav meg (dinmat.no), og har alerede funnet flere retter jeg kunne tenkt meg teste ut!
    Må nok handle inn en dag. 😀

  2. Hei!
    Prøvde meg på disse. Hadde håpet de ville bli mer saftige.
    Jeg fikk 9 rundstykker, kanskje lagde jeg fem for små. Kunne sikkert laga hull om jeg hadde kasta dem i veggen!
    Men de er grove og smaker i grunn godt.

  3. Mette Belinda: Hei. Så synd. Mulig større rundstykker hadde blitt bedre. Og du hadde ovnen på 250* og? Viktig for at de skal «blåse» seg litt opp og ikke bli så tunge. Men det er mye grovt mel og kjerner her, du kan event. bytte ut litt av det grove med mer hvetemel om ønskelig:) Hvis du prøver deg igjen…..Ikke lag hull i veggen…..:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.