Iallefall kjentes det sånn ut idag,
de ble kjempegode!
Og jeg har fått «dilla» på «frøbelagte» rundstykker!
Masse frø utenpå,
3 forskjellige havresorter inni!
Frøbelagte rundstykker, kaldhev.
1 dl havremel
1 dl havrekli
1 dl havregryn, små
3 dl hvetemel
1,5 ss tørrgjær
1,5 ss olje
1 ts salt
2,5 dl vann
Frøblanding til garnering.
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskin, vannet skal være kaldt,
la den gå i 5-8 minutter,
eller til du får stygge blikk fra de foran tv`en…;0)
Deigen blir ganske løs som du ser,
sett den i kjøleskap dekket med plast.
Dagen derpå setter du først ovnen på 250*
lag deg en skål med blandet korn, solsikkekjerner, linfrø og sesamfrø.
Legg en ss i en skål kaldt vann,
scoop så løs en god skje deig,
og legg den i frøblandingen.
Vend den rundt ved hjelp av skjeen (og kanskje en liten finger)
Og legg den så på bakepapirkledd plate.
Av denne deigen får du 6 mellomstore rundstykker.
Sett den rett inn i ovnen når denne når 250*
Skru så ned ovnen til 230*
Og stek rundstykkene i 15-20 minutter.
La de avkjøle på rist,
Ta de med på jobb,
og la resten ligge igjen under et kjøkkenhåndkle til resten av familien.
Eller gjør akkurat som DU vil;0)
Og nyt nydelige gode rundstykker til frokost,
og lunsj kanskje?
Men hva med den overskriften i morgen??
Hvis jeg overgår med en ny deig??
Kan det bli bedre??
Det gjenstår å se!
fin blogg!
Hei, googlet oppskrifter på gode rundstykker og landet på denne. Veldig gode og luftige!! genialt å sette deigen dagen før – da blir nystekte rundstykker til frokost superenkelt. Kommer til å lage disse mye fremover. Takk:)
Åse:Åh så koselig:) Takk skal du ha:)