Fantastisk gode rundstykker med korn.

 Disse rundstykkene ble utrolig gode!
Om jeg skal si det selv…..
for oppskriften laget jeg selv,
og idag var jeg «heldig» ;0)

For oj så gode!!

Kornene rundt gir en nøttaktig suverent god smak!

Og ga oss en god start på dagen.

Kornrundstykker

1 dl maismel
1 dl små havregryn
1 dl havremel
1,5 ss olje, raps
1 ts salt
25 g gjær
2,5 dl lunkent vann
ca 6 dl hvetemel.

Frø til garnering, linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner.

Her er altså bare frø utenpå rundstykkene.

 
Bland alt  i kjøkkenmaskin, eller kna sammen for hånd
(ved håndknaing, løs opp gjæren i vannet)
La maskinen gå 5-8 minutter.
Dekk til og la heve ca 1 time.
 
Trill rundstykker, gjør klar en skål med frøblanding og en med vann.
Dypp rundstykkene i vann og vend dem godt i frøene.

Det er litt grisete,
men resultatet, resultatet blir bra!!
 
Sett på bakepapirkledd plate, la heve 35-40 minutter under håndkle.
Stek på 225* (senk temp mot slutten) i 15-20 minutter.

La de avkjøle på rist.

Ta de med ut imellom regnbyene,
og nyt en nydelig frokost!

Jeg rakk ikke å spise ute,
det dryppet litt igjen,
men det voldsomme styrtregnet har nå gitt seg.

Jeg satser på en tur på en topp,
må ut og lufte meg etter mye baking og sørgelige nyheter.
Ha en fortsatt fin dag.
Så fin som den kan bli…


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.