Mmmmm, sommerlig og søtt,
friskt og godt!
En loffskive med smør og ripsbærgelè,
da er det sommer!!
Men husk at du må plukke ripsen før den blir helt moden!
Til 1 kg rips trenger du ca 2-3 dl vann til koking.
For hver liter ripssaft trenger du 800-900 g sukker
Jeg hadde ca 670 g rips,
fikk ca 400 ml saft,
og brukte 360 g sukker
Ha ripsen i en panne sammen med vannet og la det koke forsiktig under lokk,
Ikke mer enn 30 minutter, til ripsen mister fargen.
Sil så av saften i et litermål.
Mål opp hvor mye saft du får og skum gjerne av litt.
Ha saften tilbake i en ren panne (vask event av pannen)
La den koke opp og koke litt, ha så sukkeret i.
La saften koke ca 15 minutter, ta så en dråpe test.
Ha en dråpe på et fat, dra ut med en skje,
dersom dråpen ikke samler seg og stivner er den klar.
Du kan og se det på at det det danner seg en hinne på saften.
Når den taes av varmen.
Hvis ikke koker du videre og tilsetter litt mer sukker.
Ha saften på rene glass,
Jeg ventet litt før jeg tok på lokk,
hadde og litt i en skål,
den stivnet fort og ble til nydelig god frokostgelè!
Søt og god med sommer i smaken!
Ta med ut og nyt en sommer frokost i det fri!
(dersom det ikke regner da…..)
God sommer!
:0)
For en som prøver å følge sesongene er det alltid artig å se når tid noe er blitt modent (eller nær modent) andre steder i landet. Mine er fortsatt grønne.
Men geléen så smakelig ut 🙂
Hermetikk fra Svenskhuset:Takk:0)Den som venter på noe godt…..:0)