Frokostrundstykker, kaldhevet deig, test 2

Jeg prøvde meg på en skikkelig grov en,
var klar for mat som satt godt i magen,
og holdt sulten unna lenge!
(ja jeg er ofte sulten)

Men fersk og god mat er et must.
Og disse ble grove og gode!!

Satt som vanlig deigen dagen før!

2 dl hvetemel
1 dl kruskakli
1 dl havrekli
1 dl sammalt hvete grov
1/2 ts salt
1 ss olje
2 dl kaldt vann
1,5 ss tørrgjær.


Ha alt i kjøkkenmaskinen og la den gå minst 8-10 minutter.
Deigen skal være litt løs og klissen.
Dekk med plast og sett i kjøleskap over natten.

Dagen derpå setter du ovnen på 250*
Ta deigen ut fra kjøleskap.

Gjør klar 2 ss i en kopp vann

Scoop opp store skjeer

Og sett på bakepapir ved hjelp av den andre skjeen.
Pynt med noen linfrø om du vil.

Sett inn i ovn, senk temperatur til 230*
Stek i 15-20 minutter.
Jeg skal ikke lyve og si at de SÅ flotte ut,
men de SMAKTE veldig godt!!

Og de mettet godt!
Perfekt frokost!

Neste uke fortsetter kaldhevtestingen.
I dag må jeg spise rester!!
Freeeedag!!!

Dette er en liten deig,
gir 6 små rundstykker.
Og for deg som lurer på hvordan jeg fikk tid til å lage dette,
jeg hadde det jo så travelt,
så laget jeg det igår.
Sånn at du slipper å lure,
om du er av den typen som lurer på sånt;0)
Men NÅ må jeg gå….

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.