Det er jo helt genialt,
og absolutt den metoden med minst kliss,
rot og arbeid!
Mine rundstykker var ferdig 06.30 i går.
Og jeg kunne ta med på jobb til fersk frokost,
og guttene fikk fersk frokost når de sto opp,
en GOD del timer etter jeg var gått på jobb!!
Ikke perfekt runde,
men rustikt søte,
og utrolig lett å få til:0)
Du må begynne dagen før,
kaldhevet deig må heve over natten,
men denne deigen kan gå i kjøkkenmaskinen,
imens du pusser tenner f.eks.?
Kaldhevet havrerundstykker.
4 dl kaldt vann (ikke iskaldt)
1/2 pk tørrgjær
1,5 dl havremel
1 dl små havregryn
1 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
1 ss olje
ca 6,5 dl hvetemel
Alle ingrediensene helles i bakebollen,
la maskinen jobbe i 8 minutter,
deigen skal bli ganske klissete, men være en seig og god deig.
(mangler bilde fra før heving, sorry)
Legg deigen i en stor skål og sett den i kjøleskap med plastfilm/plastpose over.
Sett først ovnen på 250*
Her er deigen dagen derpå.
Den er hevet og ganske så klissen.
Er du ikke glad du ikke skal rulle rundstykker,
og grise til hele kjøkkenbenken klokken seks om morgenen?
Ta to spiseskjeer og en kopp e.l. med kalde vann.
Scoop oss store skjeer, og skubb av med andre skjeen ned på bakebrettet.
Med bakepapir såklart!
Enkelt, fort og grisefritt!!
Senk ovnen til ca 225-230* og stek rundstykene 16-20 minutter
La de avkjøle på rist, gjerne under et bakehåndkle!
Og—-God frokost!!!
Luftige og ferske frokostrundstykker,
ha gjerne litt mer grovt i om du vil,
i morgen skal jeg teste en ny kaldhevet deig,
d.v.s. jeg prøver meg fram med andre ingredienser,
Kanskje litt mer frø??
Eller har du forslag til ingrediens jeg burde ha i??
åh, det så sannelig deilig ut! 🙂 skulle ønske jeg var så flink til å lage meg god frokost 😉
Så kjempego´e ut 🙂
Å herlighet! NAAAm!
Så smart da! Dette skal jeg prøve ut en gang:) De så supergode ut:D
Det så kjempegodt ut 😉
Det så godt ut 🙂
Forsøker meg på havrerundstykkene dine, men med litt mer grovmel og litt mer havregryn. Aldri laget kaldhevet hvetebakst før, så nå er jeg veldig spent. Lover å fortelle om jeg lykkes eller ei 🙂 Men jeg sitter her og lurer på om ikke rundstykkene skal etterheve? Skal de ikke heve etter at de er satt på bakeplata, før steking?? Og, skal deigen stå en stund, få romtemperatur, før rundstykkene settes på stekeplata???
Allis: Så gøy:) Neida, disse skal ikke etterheve. Med så høy temperatur blåser de seg opp i ovnen. Deigen behøver ikke stå i romtemperatur før du bruker den, jeg tok den rett fra kjøleskap. Men har du tid, så skader det sikkert ikke… Men ingen etterheving altså:) Merkelig mange måter man kan bake på egentlig 🙂 Lykke til 🙂
Kjempesmart med kaldheving! At jeg ikke har prøvd det før? Rundstykkene falt i smak hos store og små 🙂 Men jeg må beregne myyye lenger tid på steking. Min nyinnkjøpte Kinesiske stekovn lekker varme så det holder. Bruksanvisningen sier 15 minutter på 230 grader for rundstykker, men det tok ca 50 minutter! Var redd de skulle bli tørre, men det gikk bra. Snart er det sommerferie og jeg gleder meg til å bake disse rundstykkene i en skikkelig stekovn hjemme i Norge. 🙂
Allis: Så bra:) Og så kjekt med tilbakemelding:) Sånn kinesisk ovn hørtes litt slitsom ut:) hehe, laget forresten kaldhevet rundstykker jeg og forrige helg, inspirert av kommentaren:)
Lot meg inspirere av denne oppskriften i går. Brukte en del mer sammalt hvete og havregryn (reduserte hvetemelet) og la til litt mer olje, en halv boks rømme og en god dæsj med linfrø. Ble kjempegode! 🙂
Lena: Så bra:) Og så kjekt å få sånne tilbakemeldinger 🙂
Kjempegode rundstykker som lages rett som det er her i huset! Skulle prøve å gjøre de ekstra gode en gang og lot de etterheve, da fløt deigen utover og rundstykkene ble paddeflate…. Rett i ovnen anbefaler jeg!
Guro: Så kjekt å høre. 🙂