Og dette er ikke i nærheten likt den Norske typen,
nei her snakker vi skikkelig middag,
med scampi og svinekjøtt!!
Yummi!!
Litt vrien å få til på en pen måte,
men smaken!!
Oj oj oj oj ,
Gubben og Guttene var enige,
dette var kanon godt!!
Og med dippingsaus var det enda bedre!!
Denne oppskriften og Idèen fikk jeg av Hoa på jobben,
hun er fra Vietnam og har lært meg mye om mat!!
Men om jeg husker helt riktig er ikke sikkert,
uansett ble det skikkelig godt!!
Vietnamesiske pannekaker
2 dl rismel
2 dl hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
4 dl vann
(ca en ts gurkemeie, jeg droppet den, var tomt i skapet)
svinekjøtt (jeg brukte strimlet svinekjøtt, en eske)
scampi, en pose rå med skall
løk, gjerne sjalottløk
Dippsaus
3 ss fiskesaus, 3 ss sukker, 1/2 ss lime, 1/2 ss sitron, 1/2 ss eddik,
10 ss kokt vann.
Lag en marinade av 1/2 dl soyasaus, 1/2 dl olje, 1/ kinesisk hvitløk, 1/2 tørked chili og
1-2 ss sukker
Lag denne to ganger i to skåler.
Legg kjøttet i den ene skålen.
Legg scampi i den andre og bland godt i begge skålene,
vend litt på det innimellom.
La det stå minst en time på kjøkkenbenken.
Lag røren ved å blande det tørre og spe med vann.
Rør til en klumpfri røre og la den stå og svelle 30 minutter
Ha litt olje i pannen, ha i løk og kjøtt,
er kjøttet i store stykker lar du det steke litt først,
ha i scampi, snu scampi og kjøtt og hell over røre.
Ha på lokk og la det steke i ca 2 minutter,
ta av lokk, når røren er stivnet og alt er stekt bretter du pannekaken sammen.
Den skal altså bare steke på en side.
Og det er ikke rart så vanskelig som det er å få den til å holde sammen!
Men øvelse gjør mester,
blir sikkert lettere neste gang!
Pannekaken skal bli sprø,
og det ble den i kantene ihvertfall!
Nå har du ihvertfall et nydelig måltid,
servert med dippsausen og litt salat,
åh, dette skal vi garantert ha snart igjen!
Jeg laget en tillegsdipp og,
den er litt sterkere.
1 ss soyasaus, 2 ss sweet chilisaus, en skvis sitron (1/2 ss)
Takk skal du ha Hoa,
dette var et måltid som falt i smak her i Bakkely:0)
Har du prøvd Vietnamesisk??
Det virket jo utrolig godt. Det må prøves her også! 🙂
Heisann, prøv gjerne en boks kokosmelk og 400 ml vann istedenfor bare vann. Legger til også at jeg pleier å ha bønnespirer (bare vasket) som legges i like før servering og gjerne en teskje hoisin saus (svartbønnesaus) inne i pannekaka. En liten dæsj med fersk koriander inni her er også svært godt!
Jeg har aldri møtt noen som ikke har likt vietnamesiske pannekaker, og jeg har laget til mange….
Kjell Gangdal: Takk for gode tips! Kokosmelk må jeg prøve. Dette var og full suksess hjemme hos oss, utrolig godt:)