Hjemmelaget karbonade i hjemmelaget brød med hjemmelaget kålsalat ;0)

Ha ha, rett før du brekker deg nå tenker jeg,
«hjemmelaget my ass!!»

Men det er sant da,
og enkelt,
og utroooolig godt:0)

Kålsalaten er en pizzasalat,
helt vanlig i Sverige på pizzabar,
og veldig god til karbonader og!!

Pizzasalat

1 lite kålhode (1/2 stort)
ca 1 liter kokende vann
1 dl solsikkeolje
4-5 ss hvitvinseddik
1/2 dl vann
2 ts salt
1 ss sukker
1 ss oregano

(juster gjerne ingrediensene litt etter din egen smak,
f.eks. mer oregano, mer sukker, mer salt e.l.) 

 
Kutt opp et kålhode tynt, tynt, bruk gjerne ostehøvel,
det virker på hvitkål, litt vanskeligere på nykål. Jeg skar tynt m kniv.
Ha de i et dørslag og slå over kokende vann.
Lag dressingen i en stor skål,rør den godt sammen.
ha kålen over og bland godt.

La den avkjøle og sett så i kjøleskap.
Holdbar 5-7 dager i kjøleskap.

Lag karbonader av:

400g karbonadedeig
1-2 ts salt
1 ss potetmel
1-2 ts kvernet pepper
ca 1/2 dl vann

Rør først i salt og siden det tørre,
spe med vann og lag kaker med hender og kaldt vann.
(for å unngå at de klisser.)
Stek de på varm panne med margarin,
etterstek på svak varme på pannen eller legg de i ildfast form og etterstek i ovnen. (ca 175*)

Ha karbonadene på hjemmelagede brød
(oppskrift finner du her)

Smør på hellmanns majones, barbeque saus,
kålsalat, karbonader og stekt løk.
Og du har et relativt sunt og ikke minst utrolig godt middagsmåltid!! 





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.