På tur må vi ha noe godt med oss,
og hva er vel bedre enn ferske kanelknuter!
Dette er enkel bolleoppskrift,
men kun halv porsjon,
for det er alt vi trenger idag.
Kanelknuter
2 dl lunken melk
25 g gjær
1/2 dl sukker
30 g smør, smeltet
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
ca 8 dl hvetemel
Lunk melken og ha den i bakebollen med sukker og kardemomme + salt
Smelt smøret, ha det i, og se den flotte øyen midt i havet,
gult pollenstøv dekker halve stillehavet,
og den melkehvite sjøen er også dekket med aske fra Island,
men vi koser oss på den esende øyen vår!!
Etter å ha lekt ferdig sjøleken,
setter du på maskinen og etter en 8 minutters tid,
og litt justering med hvetemelet,
har du en deig som denne!
La den heve minst 30 minutter,
og den ser omtrent sånn ut.
Kna litt og kjevle ut et rektangel.Smør med smør eller vann,
strø på kanel og sukker,
brett ene lengden inn mot midten,
og smør og strø også denne.
Og brett andre siden over der igjen.
Trykk den forsiktig sammen, bruk gjerne kjevlen,
men ikke kjevle vilt!!
Skjær skrå biter,
og knyt hver lengde til en knute.
(strekk de gjerne litt forsiktig)
Sett de til etterheving,
og la de heve under plast og bakehåndkle minst 35-45 minutter.
Sprut/smør de så med vann og strø over litt perlesukker.
Stekes 200* i ca 12 minutter (ha gjerne ovnen på 225* akkurat når de settes inn)
Klar for tur til fjells,
og lunsj i det grønne!!
Mmmmmm, nybakt er best!!
Eller hva sier du??
Nam,nam. Denne oppskriften skal jeg huske til neste uke og tur med barna. Ha en riktig god tur på fjellet,og en fortsatt fin onsdag 🙂
Ser deilig ut:)ha en fin dag