Gotlandslimpa! Så fantastisk godt!!!

Jeg har igjen vært på bloggen til

http://sotasaker.com/

og funnet nok en godbit! Nemlig Gotlandslimpa !

Et nydelig surdeigslignende brød,
med en litt søtlig smak,
men likevel utrolig godt med skinke på, eller ost….

Dette brødet var virkelig nydelig!
Med skåldet mel og smak av pomeranskall…

Her må man begynne dagen før,
men det er ikke mye som skal til!

Gotlandslimpa.
(halv oppskrift)

2,5 dl vann
1 liten ts salt
1 liten ts eddik (jeg brukte hvitvinseddik)
3 dl siktet rugmel.

25 g gjær
1/4 dl lunkent vann
1/4 dl sirup
1 ts malt pomeranskall
ca 4 dl hvetemel

Pomeranskall hadde jeg fra før, har kjøpt i helsekostbutikk,(se bilde)
Jeg måtte derimot male det på en kvern, siden det var skallbiter jeg hadde.



Kok opp vannet med eddik og salt, og slå det over rugmelet.
La stå tildekket med plast til neste dag, på kjøkkenbenken

Neste dag løser du gjæren opp i vannet,
har i malt pomeran og rugdeigen.

Bland litt og ha så i sirupen.

Tilsett mel og la kjøkkenmaskinen gå til du har en fin deig som akkurat slipper bollen.
La den heve 1 time.
(jeg satt den på varmekabler for å få litt fart på den)

Etter 1 time knar du den litt og lager en stor bolle av den,
eller limpa som de sier i sverige,
eller rett og slett, lag din egen form!

La den heve under bakeduk 1 time til, og pensle/sprute så med vann.
Strø gjerne på litt mel for syns skyld.
Stekes på 200* ca 45-50 minutter.
Legg gjerne over et bakepapir på slutten om du synes den blir for mørk.
Avkjøles på rist under klede.

Du har nå en rund og fin Gotlandslimpa!

Nyt den med andakt!!





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.