Enkel middag på en sommerdag.
Skulle jo grillet idag,
men vi blir jo nærmest sjokkskadet når varmen plutselig kommer,
så noe utemiddag fikk vi ikke til!
Men innbakte pølser med tomat og feta,
og litt forskjellig dipp….mmmm…
Deigen ble et komprimiss,
Stian ville egentlig ha vanlige brød…
jeg ville ikke….
Ville ha en grov deig til innbakte pølser.
Vi ble enige om en lys deig!!
Og da brukte jeg omtrent den som jeg brukte på foccaciabrødet igår.
Lys deig foccacia/innbakte pølser.
3 dl vann, lunkent
25 g gjær
1 ts salt
2 ss olje
2 dl siktet rugmel
ca 6 dl hvetemel
Krydder etter ønske,
jeg brukte litt Santa Maria pastarosso krydder og hvitløk og urter.
Samt soltørkede tomater og feta i halve deigen.
Lot alle ingrediensene gå lenge og vel i kjøkkenmaskin,
og hevet den 1 time.
Delte deigen i to,
klappet ene delen ut og la på soltørked tomat og litt knust fetaost
Deigen delte jeg i ca 12 biter
Rullet pølser og snurret rundt pølsene.
Lot de etterheve ca 20 min under kjøkkenhåndkle
Stekte de på 200* ca 15 minutter.
Jeg hadde bare 10 pølser,
og derfor ble det to små rundstykker ekstra,
de la jeg tilfeldig på platen,
men når vi fjernet pølse etter pølse,
sa Gubben plutselig:
-den der spiser ikkje eg!!
For de hang litt rart de der små rundstykkene,
og noen var borti med dressingen og før jeg fikk sukk for meg,
beklager om noen synes dette ble vel barnslig,
men det ble en morsom middag:0)
Enkel og god!!
Og den manglende grønnsakene tok vi igjen i desserten,
som var proppet med jordbær og blåbær….
bare se!
Oppskrift i neste innlegg:0)
God middag!
(jeg sa jo jeg kunne klare en liten middag til)