Skinkegrateng med kremet tomatsaus og en enkel foccacia.

Grateng av skinkerester…
og litt bacon.
Brokkoli, blomkål og pastinakk….
og makaroni.

I en kremet tomatsaus!
Med et nydelig foccaciabrød til

Som ble saftig og luftig, med fetaost og soltørket tomat,
og ene siden bare krydder og basilikum, for Gutta.

Og akurat dette brødet tok jeg ikke oppskrift på,
slengte bage sammen en kjapp deig før jeg gikk på tur med Bonnie,
og da blir det selvsagt helt perfekt:0)

Men sånn ca:

3 dl lunkent vann,
1-2 dl siktet rugmel
1 ts salt
1 ss olje
25 g gjær
hvetemel, til den akkurat slipper bollen.

Stekes 225* nederst i ovnen i ca 25 minutter

Bland alt i bakebollen og la den kjøre i vei!
La heve 1 time, kna den og legg i form,
etterhev ca 30-45 minutter

Trykk fingrene nedi med fersk basilikum, soltørket tomat, fetaost og litt krydder,
og godt med oljen, gjerne den fra tomatene.
Strø godt med fingersalt over.

I gratengen hadde jeg  sommerskinke, litt bacon, pastinakk, blomkål
og brokkoli.

Sausen laget jeg av:
ca 2-3 ss smeltet margarin, ca 2 ss tomatpure freser med.

Ca 2 ss hvetemel røres i, spe med vann til en jevn saus.
ha i ca 50-100g kremost, litt sitron, litt sukker, litt salt, litt pepper, litt basilikum.
Her er kluet å SMAKE, smak deg frem til DIN perfekte saus!!

Stek baconet først, legg til side,
stek så pastinakk,
og ha deretter i blomkål og brokkoli,
la de steke med til fargen på brokkolien er gnistrende grønn!
Ha i en smurt ildfast form sammen med kokt makaroni og skinken – baconet.

Bland alt og ha over sausen.
Bland alt sammen igjen.

Ha over rikelig med revet jarlsbergost.
Eller bare litt om du vil!

Og nyt et fortreffelig måltid!!

Tenk at rester kan være så godt!!

God middag!







0 kommentarer til «Skinkegrateng med kremet tomatsaus og en enkel foccacia.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.