Dette er en heftig kake som holder seg godt,
med olje og rømme i deigen blir det saftig og god!
Og vil du pynte den med en fotballlogo eller noe annet,
finner du oppskrift på kakepynt her
Kaken er fra Nigellas fristelser !
(og siden jeg har hatt den med før, kopierer jeg fra meg selv)
. 400 g hvetemel
250 g lyst brunt sukker
100g lyst muscovadosukker (eller 350g lyst brunt sukker)
50 g kakao pulver
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
3 egg
1,5 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt ( bakebutikker eller utlandet, event bruk v.sukker)
175 g usaltet smør, smeltet og avkjølt
1 1/4 dl maisolje
3 dl kaldt vann
(jeg brukte rapsolje denne gang)
(hvis jeg ikke har lysebrunt rørsukker blander jeg litt brunt sukker og tar resten hvitt,
såklart ikke helt det samme, men smaker vi forskjell??)
Glasur:
175 g mørk kokesjokolade
250 g usaltet smør, mykt
275 g melis, siktet
1 ss vaniljeekstrakt
(jeg blander lys og mørk sjokolade)
Sett stekeovnen på 180* og smør 2 ca 20 cm springformer og kle dem med bakepapir.
(jeg bruker to 22* former!)
Bland mel,sukker,kakao,bakep,natron og salt i en stor bolle
Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt i en mugge e.l.
Kjør sammen maisolje og smør i kjøkkenmaskin til de akkurat er blandet, pisk så inn vannet.
Tilsett det tørre, bland rolig
I med eggeblandingen bland godt.
Hell røren i de smurte formene
Stek kakene 50-55 min, til kakepinnen er uten deig.
Avkjøl i formen 15 min, hvelv dem så ut og avkjøl helt.
Mine kaker sprekker lett oppå, vær forsiktig når du tar de utav fromen og legger til avkjøling,
Men når du skjærer de opp og monterer forsvinner alle spor etter sprekker!!
Jippi!!
Glasur:
Smelt sjokoladen i microen eller i vannbad.
Rør smøret mykt og kremet, SIKT i melis og bland tilslutt forsiktig i smeltet sjokolade og vanilje.
Og nyt lukten og fargene som blander seg sammen….
Mmmmmm, pass på å smake!!
Del kakene i 2 lag, legg glasur mellom og på toppen.
Bruk gjerne bunnen på kakeformen til å frakte bunnene på plass.
Jeg bruker en underside som topp, det gir en mye finere overflate!
Pynt kaken, gjerne etter den har avkjølt i kjøleskap.
Og «digg in»
Nå har du sjokoladekake til et helt besøk,
eller til et helt fotballag
eller kake i en uke til deg selv……;0)
Åååååååh, du hellige jul….
Du kan kunsten å friste oss! 😀 Jeg er veldig svak for sjokoladekaker…. Takk for nydelig kaketips! 😀
Mm, så herlig kake! Den MÅ jeg få lagd! :b elsker sjokoladekake, og leiter etter den perfekte kaka! :b
ser väldans smaskigt ut – en bit tack 🙂
Milde himmel, den ser helt hærlig ut!! Noteres på «skal prøves snarest» lappen! Takk for oppskrift 🙂
ooaaaoohhh…åsane idrettslag var heldig! 🙂
whooah:Ikke dum denne her:0)Den perfekte sjokoladekaken er viktig, enig med deg der:0)
Ninaforfatter:Mmmm, ja den er ganske så fristende å ha i kjøleskapet denne:0)
Lagde den til mamma og pappa og de elsket den.Kjempegod!
Toåringen: Å, så gøy å høre:)