Frokostbrød med egg og bacon inni.

Alt i en tygg,
alt i et rundstykke!
Perfekt frokost!

I følge guttene var dette genialt,
salt baconsmak sammen med egget….mmmmm

Nydelige gule gårdsegg med salt bacon,
omsluttet av myke havrerundstykker.

Du trenger:

2 dl små havregryn
3 dl melk (lettmelk og 0,5 dl vannn)
Kokes
1 dl kaldt vann
1 dl havrekli
1 ts salt
2 ss smør
3/4 pk gjær
6 dl hvetemel

Hardkokte egg og stekt bacon.
 
Kok havregrøt av melk og havregryn,
la stå litt.
Ha i 1 dl kaldt vann og juster temperatur til lunken.
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen og la gå minst 8 min.
 
Deigen blir saftig og fin, skal akkurat slippe bakebollen.
Sett til heving 30-60 min

Stek bacon og kok egg, så mange som du måtte ønske.
Trill ut rundstykker, litt store.
Og kjevle så en oval sirkel.
Legg i egg og bacon.
 
Rull sammen, brett inn sidene.
 
Og legg med skjøten ned på bakebrettet.
La heve under plast i 30 minutter.

Jeg laget noen vanlige rundstykker og.
Stek de så på 200 * i ca 20 minutter
Avkjøles på rist.

Nyt de som de er, eller server de med majones til å dyppe i,
eller litt smør som smelter innimellom….
(åh, vann i munnen, jeg er sulten!!)

Rundstykket til lunsjen er i boks, og frokosten er servert!!

Saftige myke havrerundstykker som holder seg godt.

Jada, jeg skal gi meg med bildene nå,
men det var bare så fint….
sukk…..
mat……

Ellers har det vært en regnfull men deilig dag,
vi tok en tur på senteret,
ble jo nesten i ferie modus jeg når guttene var hjemme.
Så vi har kost oss!!

Og nå står middagen klar,
kylling, bakt potet, gulrotpurè og brokkoli.

Og til dessert,
oppskåret frukt med hjemmelaget vaniljesaus!!
YES!!

Ha en finfin kveld!


0 kommentarer til «Frokostbrød med egg og bacon inni.»

  1. Jeg blir IMPONERT!! 🙂 Kan jeg få dele bildene dine og oppskriften på bloggene våre til WillyWonka?? Dette er jo bare en helt fantastisk ide!! 🙂

  2. Hvor lenge koker du eggene før du steker dem med deigen rundt? =)
    Blir ikke eggene fryktelig tørre om de er helt hardkokte først?
    Utrolig bra blogg! Mye bra inspirasjon =)

  3. mia:Hei. Eggene er hardkokt på vanlig måte, men ikke så kokt mer enn akkurat, ca 8-10 minutter, kommer an på størrelsen. Store egg koker jeg 10 minutter, de er kalde når jeg steker dem, så de «koker» ikke videre da. Jeg opplevde dem hvertfall ikke tørre. Lykke til, og takk for fine ord:0) *glad*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.