Jeg syntes det ble flott,
med tomater og basilikum som garnityr…
Samt godt med fingersalt….
Og enklere enn dette blir det vel neppe!!
Oppskriften fant jeg hos
http://sotasaker.com/
Og her finnes mye annet godt og…..
3 dl lunkent vann
25 g gjær
1 ss olje
1 ts salt
5-8 dl hvetemel.
Tomater, basilikum, salt og olje til garnityr.
Ha alle ingrediensene i bakebollen,
og elt i ca 8 minutter.
Jeg brukte 8 dl hvetemel, i oppskriften står det ca 5.
Min deig ble litt i hardeste laget, så kanskje 6-7 er passe….
Men det ble saftig og godt altså…
Når deigen har hevet 30 min i bakebollen,
trykker du den ut i en liten form, ca 20×30
La den heve 30 minutter til,
og trykk så tomater og basilikum ned i deigen,
ringle over olivenolje og strø over godt med fingersalt.
(husk at tomatene «kommer opp igjen» så du ikke bare legger de på toppen)
Stekes på 225* ca 25 minutter
Avkjøles på rist,
ta den ut av formen så ikke bunnen blir full av kondens.
Brødet blir saftig og godt,
passer fint til potetsuppe med bacon!
Enkelt og anvendelig!!
Bare prøv:0)
nam nam – dette må også prøves så tusen takk!!!
Mojita:Bare hyggelig du:0)