Det ble dagens middag.
Ja og spaghetti…
Til dessert tok vi en «gammel kjenning»
som er så fort å lage og så god at den godt kan brukes igjen og igjen,
varier litt på smak og bær/frukt, så er dette en safe slager.
«Hurtigfromasj» med bær….
Kjøttbollene ble laget av kyllingkjøttdeig,
med masse cumin, salt, egg, brødsmuler, hvitløk og urtekrydder, timian,
fersk hvitløk og tørket chili.
Og det som gjør kyllingkjøttdeigen litt «barskere» i smaken,
2 gode ss barbeque saus!!
Stekte mellomstore boller og kokte de ferdig i tomatsausen,
som sto klar i kjøleskapet,
etter siste storporsjon som jeg laget
(se under hjemmelaget ingredienser for oppskrift)
Paprikaen grillet jeg under grillelementene i ovnen,
ca 250* til de var blitt svart på toppen
Da tømte jeg de i en skål, og hev straks over plastfolie,
da bobler skinnet av i sin egen damp….
Her damper de lystig ivei, og skinnet løsner.
Ta de ut etter en stund og sjekk at skinnet er løst,
dra det av.
Legg paprikaene i en skål med olje og litt krydder,
jeg brukte fersk basilikum og fingersalt,
siden vi hadde basilikum i tomatsausen.
Server med spaghetti og kjøttboller,
Paprikaen er lett å få i biter selv med skje og gaffel,
og jeg syntes dette smakte fantastisk sammen.
Pastinakken stekte jeg i ovnen, laget tynne biter og vendte de i litt olje og salt,
stekes i ovnen, ca 200-225 * til de akkurat er litt brunsvidd i kantene.
Husk å lag bitene omtrent jevnstore.
Desserten var nydelig, og kommer i eget innlegg,
selv om jeg har laget den før,
dette var jo med nye frukter og bær,
og en annen gelesmak…
Og så var det bare SÅ fantastisk godt!!
Ha en fortsatt fin søndag…
Så bra blogg! 😀
Høres godt ut 🙂