Onsdags brød, med gulrot og havregrøt.

Det ble en blandingsvariant,
Great havregrøt med røde bær,
og en gulrot….
og det vakke dumt det!!

Brød med gulrot, linfrø og havregrøt
Også brukt til dagens middag,
som var av det enkle slaget,
det er nemlig SOL ute!!

Mmmm, deilig hjemmebakt brød med fiskekaker!

Onsdagsbrød med gulrot og havregrøt.


 2,5 dl kokende vann
2 dl Great røde bær havregrøt
1 dl kulturmelk
25 g gjær
3 ss olje
1 mellomstor gulrot, finraspet
1 ts salt
1 dl sammalt hvete grov
1/2 dl linfrø
ca 8 dl hvetemel.


Hell kokende vann over havregrøten og la den stå noen minutter

Ha den så i bollen, ha i kulturmelk og gulrot,
juster varmen og ha resterende ingredienser oppi når blandingen er fingervarm.

La maskinen elte deigen minst 8 minutter til den slipper bollen.
Sett til heving ca en time.

Når deigen er ferdig hevet, kan den på bakebordet,
og form et brød og en pølse.

Brødet legger du i passende form,
pølsen trykker du flat på bakebrettet og kutter i biter.

La de heve godt opp 30-40 min.
Pensle/sprut med vann og stek i varm ovn, 225*  (senk til 200* etter 10 minutter)
ca 25 minutter på rundstykkene og 40 minutter på brødet.


Brødet blir luftig og lett med en sprø skorpe,
Avkjøles på rist med klede over.

Og nytes med pålegg en liker….

Eller som tilbehør til en onsdagsmiddag, eller torsdag om du vil.

Nyt solen om du har den:0)

0 kommentarer til «Onsdags brød, med gulrot og havregrøt.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.