Bringebæriskake med rosa marengsbunn.

I morgen har Hoa på jobben bursdag,
det må vi feire,
med kake på jobben.
Håper hun blir fornøyd med en bringebæriskake,
og noen små sukkerkaker….

En kremet søt og syrlig bringebæris,

Med en flott rosafarget marengsbunn under.

Marengsbunnen laget jeg etter gammel oppskrift,

3 eggehviter
150 g sukker
1 dråpe bringebæreddik (el eple eddik/event dropp det)
rød matfarge, (pulver)


Pisk eggehvitene stive, tilsett litt etter litt sukker,
og til sist blandet jeg fargepulveret i resten av sukkeret,

Det ble veldig rødt!!
Og var kanskje litt med på at marengsen var vanskelig å tørke…

Den ble iallefall stiv og fin….
og det ble mye……
Her var altså til to 22 bunner!!!
Min bunn ble litt for tykk!!
Selv om jeg valgte en 24 form.
Stekes på 125* i 1 time

Når jeg snudde bunnen var den ikke tørket i bunn,
jeg snudde den og tørket den to timer ekstra på 110*
(siden jeg gkk ut en tur..)
Den virket ganske så tørr da,
så håper jeg bare at den ikke er seig og vrien i morgen…..


Iskaken fant jeg på
http://detsoteliv.no/

En herlig kakeside!!

3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
200 g bringebær.

 
Skill eggene og nyt synet av tre søte eggeplommer i en skål…..
Finn frem bringebær og la de tine, hell opp sukker.
 
Mos bærene med stavmikser, sil de deretter igjennom en finmasket sil,
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
 
Bland så bringebærmosen i eggedosisen. Og nyt fargene!!

Pisk kremen stiv og bland i eggedoisen, hell den så over marengsbunnen,
som nå er stiv og tørr, og satt tilbake i formen sin.

Siden jeg brukte 24 form ble den ikke helt full,
og et ferdig bilde av den får jeg ikke tatt,

altså!!
Det tar seg bare ikke ut å begynne på en bursdagskake dagen før!!
Sammen med litt sukerkaker

Håper jeg det blir godt…..

Nå er det snart kveld for et grytidlig A menneske som meg,
Torsdag i morgen??
Jøss, ikke så foooooooooort…!!!!!






0 kommentarer til «Bringebæriskake med rosa marengsbunn.»

  1. TAKK! Jeg har prøvd å farge marengs og ha i vanilje-essens, i håp om å gjenskape noen aldeles himmelse pikekyss jeg smakte engang for mange år siden. Husker ikke hvor eller når, bare at de var intenst rosa og smakte himmelsk vanilje. Knasende sprø utenpå og svakt seige i midten…..smeltet i munnen, deilig, barnslig barbierosa. Nå ser det ut som det kanskje kan la seg gjøre hvis jeg er glup nok til å bruke pulver istedetfor flytende farge.

  2. Tessa:Så bra:0) Jeg har kjøpt mitt pulver i Roma….Har ikk sett det her, men har jo heller ikke sett etter det. Hvis ikke er Wilton sine gelefarger veldig gode og:0) Lykke til, marengs er bare nydelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.