Mmm, frokostrundstykker,
og de ble uendelig myke,
som en ekte edderdunspute en søndagsmorgen,
når livet er på sitt beste og morgenen er helt ny….
(ojda så poetisk jeg var idag!)
Lyse og fine som en søndag skal være,
Og gjerne med røkelaks og eggerøre takk!!
Frokostrundstykker.
1 dl havregryn
1,5 dl melk
1,5 dl melk
25 g gjær
1 ts salt
1 ss smør
Ca 6 dl hvetemel
Lag grøt av 1 dl havregryn og 1,5 dl melk
La den koke litt og ha så i smør.
Hell grøten i bakebollen
Ha så i resten av melken og vent til blandingen er fingervarm.
Tilsett så resten av ingrediensene, spar litt på melet,
og la maskinen gå minst 8 minutter.
Til du får en mykt og smidig deig som slipper bollen såvidt.
La deigen heve minst 30 minutter, gjerne en time.
Trill ut pølser, legg de på bakepapir og trykk dem litt flate,
kutt i passelige biter.
La de heve godt opp under plast, 30-45 minutter
Pensle med melk og strø med valmuefrø!
Stekes i 15 minutter på 225* (senk til 200* når du setter de inn)
Rundstykkene blir myke som smør,
og smakte nydelig med eggerøre og bacon.
En perfekt søndagsfrokost.
Og restene brukte vi til blomkålsuppen som vi nettopp har spist.
Jeg har sendt inn konfirmasjons innmelding på guttene,
de skal konfe seg til våren….
Jeg angrer litt,
for hvis jeg ikke sendte inn,
kanskje de sluttet å vokse så fort da?,
og kunne være småguttene mine enda??
Sukk!
De er to flotte gutter,
og det blir spennende med konfirmasjon.
Men må tiden gå så fort??
Å så lurt å steke dem sånn i ei pølse og så bare bryte opp. Da blir de jo så mjuke. God tips altså! 🙂
Disse rundstykkene er bare helt fantastisk..Like ferske dagen etter og etter fryst tilstand..Snadder 🙂 Tusen takk :):):)
veronica:Åååå,så koselig! Nå ble jeg glad:)