Fantastisk god gulrot og ananas kake.

Jeg hadde så mye ostekremfyll igjen fra Rev Velvet Cupcake,
enkelt og greit å lage en gulrotkake til turen idag da….
men så kom jeg over en oppskrift med gulrot OG ananas….
Og ananasen sto jo der på bordet…..
Så jeg mixet og trixet litt med forskjellige oppskrifter,
og satt igjen med denne oppskriften og kaken!

Åh, gulrotkake er bare så godt!!
Og med ananas i ble den om mulig enda saftigere.

Ananasen la seg i bunnen og gjorde den saftig og smakfull,
med små solgule flekker.

 Gulrot og ananaskake

2 egg
2 dl sukker (gjerne lysebrunt rørsukker)
0,75 dl olje
2,25 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts kardemomme
1 ts kanel
2 mellomstore gulrøtter
75 g søt ananas i biter (eller bruk boks ananas)

Fyll

Jeg brukte fyll som til Red Velvet cupcake,
oppskrift her

Eller bruk en ostekrem, f.eks.
1 pk philadelphiaost
2 dl melis
1 ts vaniljesukker

 
Pisk eggedosis av egg og sukker (ja, jeg glemte rørsukkeret!! i farten…)
Imens rasper du gulrot, finhakker ananas, måler opp mel, krydder og olje.
 
Sikt det tørre i eggedosisen, og vend inn med slikkepott.
 
Bruk store gode tak og få med alt på bunnen.
Ha så i olje, gulrøtter og ananas.
 
Vend også dette inn,
og du har en velduftende myk røre….
 
Hell i en smurt/bakepapirdekket 22 cm form
(jeg dekker bunnen med bakepapir og smører kantene med smør)
 
Stekes i ovnen på 180* i ca 40 minutter,
Sjekk med kakenål/strikkepinne og se at kaken løsner i kantene.
Avkjøl på rist,
skjær i to,
ha på fyll inni og oppå kaken.

Da reiste jeg til Sotra, og ferdig bilde av kaken glemte jeg rent…..
Men litt rest var det,
og den gikk ned den vettu,
den var faktisk utrolig god!!



Bare prøv:0)

Og fortsatt god søndag,
her skinner solen:0)



 

0 kommentarer til «Fantastisk god gulrot og ananas kake.»

  1. Aaahh, så deilig denne så ut, da 🙂 Og du er vinneren av min giveaway, så kult 🙂
    Send meg et lite pip med adressen din, enten på mail eller innboksen min her på blogg.no, så kommer boken i posten snart 😀 Grattis!!!!

  2. Den så virkelig smakfull ut!! Må nok testes på husfruens kjøkken snarlig den der tenker jeg 🙂

  3. anettesbokboble:Jippi!!!! Og enda bedre, jeg var innom bloggen din før jeg så kommentaren her, så da fikk jeg hjertet i halsen og høy puls når jeg plutselig så navnet mitt!! Åh sånt er så gøy!!! Tusen hjertelig takk kjære du:0)

  4. Ser skjempe god og saftig.har prøv den må bare spises:)lurer på hov mye Philadelphia du bruker g.Er det den lille eller store pakken.takk for oppskriften

    1. Hanan: Hei. Var lenge siden jeg laget denne. Men det må være den store pakken. Her går og an å bruke litt mykt smør som du blander med kremosten, hvis du mangler eller det blir for lite. Bruk også gjerne mer melis hvis kremen blir for tynn 🙂 Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.