Nyyyydelige knekkebrød, enda en ny oppskrift!

Tror jeg har hatt to forskjellige oppskrifter før,
i tillegg til de to posene jeg har testet.
Denne fikk jeg hos Trude på jobben,
og de var knallgod!!
Kjempegodt med gresskarkjerner i!!

Sunne og gode,
og uhyre enkle å få til!!

Knasende sprø og god,
med en herlig nøtelignende smak av alle de sunne frøene!
Til og med Gubben likte de!!

Takk Trude:0)

Sprø Knekkebrød!

2 dl havregryn
2 dl sammalt rugmel grov
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl kruskakli
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
2 ts salt
7,5 dl vann

 
Her har du alt du trenger, finn det frem og du er nesten i mål!!
Bland alt det tørre.
 
Og hell over vannet,
rør!
La stå og svelle i minst 10 minutter.
   
Nå har du en herlig røre, som du sprer utover 3 bakeplater med bakepapir på!
Sett alle 3 brett i ovnen på 150* i 1 time

Etter en halv time bytter du rundt på brettene,
og med det samme kutter du knekkebrødene i passe biter,
gjerne med et pizza hjul.

Etter en time er de ferdig!!
Legg de til tørk på rist,
og du har sprø, SUNNE, og GODE knekkebrød til frokost,
lunsj,
og kvelds!!

En absolutt vinner dette her,
og så sunn!!!

Whoppie!!!

Ha en sprek kveld!!




0 kommentarer til «Nyyyydelige knekkebrød, enda en ny oppskrift!»

  1. Hei! har smakt de av en på jobben og de er supergode:) Men jeg har ikke varmluftsovn, hva skal man ha for temp på ovnen da?

  2. Christina:Hei:0) siden du ikke har varmluft må du steke ett og ett brett. Ville satt ovnen rett under 150* ca 125-135* omtrent. Skjær opp knekkebrødene etter ca 30 min, og snu gjerne platen sånn at de som stekte innerst kommer ytterst. Når du har stekt et brett ser du jo om dette var passe temperatur eller om du må øke til 150* :0) gi gjerne tilbakemld om temperaturen funket:0)

  3. Hei. Jeg er i pappaperm og prøver å bake litt når ungen sover. Disse knekkebrødene var midt i blinken. Så enkelt å lage at til og med far klarer det 🙂 Har fått masse god respons på disse og de er ekstremt gode med smør og brunost. Takk for oppskriften 🙂
    Gustav

  4. Hei
    Knekkebrødene er folkets favoritt hjemme hos oss, og i disse lavkarbotider er de geniale å servere sammen med ost. Jeg har utviklet oppskriften litt, har i to skjeer tørket rosmarin og to skjeer honning. Knallgodt.
    Jeg bruker heller ikke varmluft, men jeg steker to brett om gangen likevel. Halveis i steketiden bytter jeg om på brettene.
    Sist fikk jeg dem ikke løs fra bakepapiret. Noen som har en idé om hva det kan skyldes? Aldri hatt problemet før, men denne gangen endte jeg med å kaste det meste av baksten, papiret var som limt på. (Nei, jeg tok ikke feil og brukte matpapir:-))
    Line

  5. Line: Ha ha, ikke matpapir alstå;) I noen av oppskriftene jeg har skal man smøre bakepapirene med olje, det glemmer jeg som regel. Synes de løsner lett når de er godt stekt, og har av og til stekt dem litt opp ned på slutten for å få dem sprø og fin. Muligens et tips hvis de henger godt fast… Veldig rart det skal skje med oppskrift du har brukt mye før, man kan kanskje skyldes litt mer vann….at deigen var litt løsere enn vanlig??
    Honning var en knall idè, selv har jeg prøvd med tørket timian og maldonsalt, disse brukte jeg som tilbehør til suppe. Got forslag med Rosmarin og:)

  6. Hei. Første gang jeg lager egne knekkebrød, skulle følge din oppskrift, men fant ut isdag at jeg hadde glemt havrekli, så da tok j rugmel isteden, pluss litt honning og rosmarin. Nå står dem i ovnen og jeg er spent på resultatet.

  7. Hei,
    jeg vil berømme dine knekkebrød. De er utrolig gode. Jeg nyter de til lunsj hver dag og flere av mine kollegaer har også hengt på og tester de ut:-).

  8. Hei.
    Har du tips til merke på bakepapir?
    Har nettopp laget knekkebrød og alle sitter fast i papiret. 🙁

  9. Bjørn: Hei. Pyton når ting sitter fast i papiret! Prøv å smøre papiret med litt olje. Jeg bruker det billigste på rema, men konsistensen på røren kan jo ha litt å si. Den bør svelle til den ikke er flytende. Vanskelig med nøyaktige dl mål på mel, da kan røren bli for tynn, og dermed klistre seg fast…det er i hvert fall en teori jeg har. Håper du lykkes bedre neste gang:) Jeg bruker altså ikke olje, men har hørt at det skal hjelpe. Event. snu knekkebrødene med bakepapiret på, og stek dem litt mer med bakepapiret opp:)

  10. Kjempe gode!! Jeg tok i pistasje nøtter og litt grovt salt på toppen, det ble veldig godt (var ute etter noe sunn snacks…) nå er det både kveldsmat og kveldskos på en gang ; )

  11. Har kjøpt 3 slike bakeark.
    De fungerer sinnsykt bra!!
    Ps. ikke bruk pizzahjul i metall til å lage ruter!!!
    Og husk å «tøke» knekkebrødene litt på rist i ovnen når de er ferdige. ;-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.