Frokostpannekaker med blåbær!

Mmmm, blir ikke feil det!!
Tykke gode amerikanske frokostpannekaker,
med skogens norske blåbær i!

Nå laget jeg noen med og noen uten,
men det viste seg at de med blåbær gikk først,
så her kunne jeg bare kjørt på!
Oppskriften fant jeg hos
http://simplyrecipes.com/

Jeg gjorde oppskriften om til norsk,
men lurte oppi litt vaniljesukker,
synes det passer godt til blåbær.

Oppskriften er med «buttermilk», kjernemelk,
den erstatter jeg med kulturmelk,
Du kan og bruke melk med en ts eddik i,
melken vil da skille seg og du får en tilnærmet buttermilk erstatning.
Men kulturmelk funker fint. (rømme blandet med melk kan og være en erstatning)

Blåbærpannekaker med surmelk.

2,5 dl hvetemel
1/4 ts salt
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
1,25 dl melk, hel
0,62 dl surmelk, (ja jeg vet! Her måler du bare ca, litt mer enn 1/2 dl..)
1 egg
1,5 ss smør, smeltet
ca 1,25 dl blåbær, (jeg brukte halvfrosne,
tok de opp når jeg startet, og etter at røren var klar var de halvtint)

 
Bland tørt og vått hver for seg. (untatt smøret)
Hell så alt sammen og rør til en klumpfri røre.
Røren skal bli tykkere enn vanlig pannekakerøre,
jeg hadde et ganske stort egg og tilsatte derfor litt ekstra mel.
Se konsistens neste bilde.
 
La røren svelle og ha så i smøret.
Konsistensen er ganske tykk som du ser.
kan du  tilsette blåbærene,
jeg foretrekker å slippe de på under steking.
 
Hell en liten øse i pannen, slipp på ønsket mengde blåbær,
Stek til den såvidt er stiv, og snu, husk den steker dobbelt så fort på andre siden,
pass på så ikke blåbørene svir!

Jeg ser nå at jeg har lagt den pannekaken med mest blåbær fremst,
den så litt brutal ut,
de er egentlig veldig pene!
Nemlig;0)

Nytes med sukker/lønnesirup/rørte blåbær og bacon!!

OG, de spises med kniv og gaffel!

God frokost:0)


0 kommentarer til «Frokostpannekaker med blåbær!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.