Skoleboller med kakaosmak….

Tja, det må bli noe sånt,
du skjønner jeg fikk en prøve på AXA Go`dag kakao & quinoa musli.
(Takk Jorunn!)
Og da måtte jeg bare prøve……
hva med å bake med dette??
Og det gikk helt fint du:0)

Utenpå så de helt vanlig ut,
kamuflert av melis og kokos…
Man kunne ane et hint av kakao i smaken

Og Inni kunne man se en litt mørkere farge,
mens muslien forsvant godt i deigen,
guttene nevnte ikke med et ord at de smakte anderledes, 
men nå skal det jo sies at de er vant til litt anderledes bakst og da….

Vil du prøve så tar du:

Skoleboller med kakaosmak



1,5 dl axa Go`dag kakao
1,5 dl kokende melk
0,75 dl melk
40 g smør, smeltet
25 g gjær
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
1/2 dl sukker
ca 4 dl hvetemel

Stekes 225* ca 8-10 minutter midt i ovnen. 

 
Ta frem den «nøkkelhulls» merkede muslien:0) Kok opp melken og la grynene svelle i den i noen minutter.
Kakaoen i muslien farger melken lysebrun.
 
Ha alle ingrediensene i bakebollen, juster varmen på muslien med resten av melken,
få en fin lunken temperatur.
La deigen gå og juster med melet til en seig og god deig som slipper bakebollen akkurat.
 
La den heve ca 30 minutter.
Trill så ut boller.
Her har jeg tatt bilder i dagslys og i lampelys,
derfor de forskjellige fargene.
   
La bollene etter heve ca 40 minutter under plast.
Lag så forsiktig et hull i midten og fyll i vaniljekrem…
(har jeg glemt å ta bilder av det?? makan!)
Sprut vann på de og stek de midt i ovnen 225* i 8-10 minutter (eller lengre..)

La bollene avkjøle på rist,
lag melisglasur og dypp de i kokos.
Her ser du såvidt en mørk flekk av muslien,
og du kan se bollen er mørk i fargen,
kakaoen i muslien farger melken mørkere…

Kjempegode,
og litt nøkkelhullsmerkede boller;0)


0 kommentarer til «Skoleboller med kakaosmak….»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.