Jeg har bakt et lite flettebrød,
som skulle vært i form,
det fløt litt mer utover en jeg hadde tenkt,
men smakte like godt,
og skjærer man «skjeve skiver»
blir det ganske så rustikk`t og fint;0)
Du ser gulroten og et rødt bær uti kanten,
Brødet blir saftig og godt
Og nå kan husmora fra 50 åra ta pause i vindusvaskinga,
slenge bena på det nypolerte stuebordet,
og ta en pust i bakken med nybakt brød!
Neida, jeg kan ikke skilte med vaskede vinduer eller nypolert stuebord,
jeg har jo bakt jeg!!
(oj, nå ble Gubben kanskje skuffet….)
Men har du lyst å bake dette husmorbrødet??
1,5 dl axa Great havregrøt med røde bær
1,5 dl kokende vann
1 dl vann
1/2 dl rugmel siktet
1 ts salt
2 ss olje
2 mellomstore gulrøtter
ca 5 dl hvetemel
Ha havregrøt og kokende vann i en bolle, la stå litt,
rasp gulrot fint, ha så alt i bakebollen, juster varmen med den andre dl vann til lunkent.
La maskinen eller håndakraften gå til en smidig deig som slipper bakebollen.
La heve ca 30 minutter.
Ta deigen ut og del i 3 like deler, trill pølser.
Flett et brød, eller lag et vanlig brød og flett istedenfor ditt eget hår!!
Legg det gjerne i en smurt form!
Sett til etterheving ca 30-40 minutter, nå har det hevet seg godt opp,
sprut med vann og dryss på ønsket garnityr.
Stek på 225-200* i ca 25 minutter. (gjerne litt mer om du har det i form)
Ta deg så en pust i vaskingen, og nyt en knasende sprø skorpe med en saftig smakfull indre….
(vaskemidlene er etter min mormor…..
jeg har litt vondt for å kaste noe……)
ser godt ut;-)