I dag ble det thailandsk suppe,
med sitrongress, fiskesaus og ingefær.
Herlig!
Her må det sies at det ble 50/50,
Gubben og Andreas var ikke helt på denne,
Stian og jeg…..mmmmmm..
Tom-Ka-Gai suppe.
ca 400 g kyllingfilèt i strimler
1/2 lime
1 sitrongress
1 stilk vårløk
1/2 kinesisk hvitløk
ca 50 g skrellet ingefær
5 dl kyllingkraft/buljong
1 boks kokosmelk (400 g)
1 ss fiskeolje
2 ss soyasaus
Risnudler
Finn frem ingrediensene og sett igang.
Skvis og rasp limen, (altså både saft og det grønne på skallet) Ha kyllingen i, la stå litt
Sånn ser sitrongress ut inni, skar av den nederste biten,
skulle tatt litt til, ganske treèn nederst.
Kutt alle grønnsakene smått.
Fres de i litt olje og ha så på kraft/buljong, kokosmelk, soya og fiskesaus
La det koke litt og ha så i kyllingen.
forkok nudlene og ha de i til slutt.
Smak! Men jeg brukte ikke salt, fiskesausen er salt.
La koke til kyllingen er kokt,
server!
Smaskens!
Liker du Asiatisk mat??
Kan faktisk styre meg veldig for asiatisk mat. Men mått humre litt for meg selv her; skvis og rasp, he-he. Herlig språk! 😀
Sånn uten fiskesausen… ååårh. Jeg elsker asiatisk mat. Særlig med karri i. <3
Sånn suppe er kjempe godt! Jeg lager den uten kylling da, men har masse tomat og sjampingjong i. Bruker også chili i. Den suppa er min faste høstsuppe, for den sender høstforskjølelsen på dør med en gang! 😛
Cathrine:Denne er nok god om høsten ja, og med chili! Mmm!
RagnaRock:Mmmmm, ja sant det er godt! Smakte ikke den fiskesausen så mye, selv om den luktet når jeg tok den i:0)
Consuming:Ha ha, teksten blir nok litt som i mitt hode ja;0)
Elsker thaisuppe! Denne skal jeg absolutt prøve å lage, og prøve og lage den med scampi også 🙂