Hjemmelagete fiskekaker.

Med meg fra hytta hadde jeg to flotte lyr filèter,
endelig skulle jeg få fersk fisk å lage fiskekaker av.

Og oj så greit når man har en storebror som fileterer de…
Takk Morten:0)

Fiskekaker

Ca 1 kg fersk lyr
1-1,5 ss salt
1 ss potetmel
1 egg
1/2 finhakket løk
2 ts fiskekrydder
2 ts karri
1 ts pepper
gressløk (ca 2 ss)
4 dl fløte/melk

  
Mal fisken fint, eller bruk foodprocessor med kniver om du har.
Kjør fisk og salt sammen.
Pass på at alle ingrediensene er iskalde!
 
Ha så i alle ingrediensene untatt melken, den sper du med , i en tynn stråle mens maskinen går.
 
Lag spiseskjestore fiskekaker, trykk de ned med skjeen og stek de raskt i pannen.
Bruk en blanding av smør og olje.
Ha fiskekakene i en ildfast form og etterstek de i stekeovn, 175* ca 15 minutter.

Spises varme fra pannen,
eller serveres på ferskt parmesan og karvebrød (oppskrift her)
med rødløk, salat og sweet chilisaus.
Kanongodt!!

Fiskekakene ble saftige og gode,
og oj for en forskjell fra å bruke frossen fisk!

Absolutt verdt et forsøk:0)

0 kommentarer til «Hjemmelagete fiskekaker.»

  1. Wow, kan snart søke deg bijobb som matfotograf du. 🙂
    Jeg er dessverre ingen fan av fiskekaker, men eldstejenta mi synes fiskekake i lompe er noe av det beste som finnes! 🙂

  2. Prøvde oppskriften din med stor suksess.
    Jeg laget av hele 2 kg. og byttet ut karri med muskat på den ene porsjonen.
    I tillegg hadde jeg dobbelt så mye løk og masse vårløk i.
    De var utrolig gode!
    Takk for super oppskrift!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.