Gutta er gått på banen,
etter hytte, skog og sjøliv,
fristet nok forballbanen enormt!
Og på en varm og solrik dag som denne er det nok deilig.
Men man må jo ha mat med!
Og jamen ble det gylne gulrotskillingsboller de fikk med…..
jeg har tatt helt av med de gulrøttene!
Påskeboller
3 dl melk
50 g gjær
2 mellom/små gulrøtter
1 ts salt
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker
ca 75g margarin
ca 10 dl hvetemel
Finrasp gulrøtter og ha alt i kjøkkenmaskinen. (varm melken og smelt smøret)
Avpass varmen med de kalde gulrøttene.
La deigen gå 8-10 minutter i kjøkkenmaskinen.
Lag skillingsboller med smør, kanel og sukker inni.
Etterhev de ca 40-45 minutter.
Stek de på ca 225* i 10 minutter
Gulrøttene er ikke lett å se,
men bollene har en fin gyllen farge….
og så blir de jo LITT sunnere vel…..
Nå har jeg stekt 24 fiskekaker,
men det innlegget kommer senere,
nå skal jeg ut i solen:0)