Søndagens enkle hjortegryte.

Endelig ble det grytekjøtt på oss,
etter flere søndager med ergrelse over at vi glemte ta opp kjøttet!

Og til denne lekre søndagsmiddagen trenger du:

en klump hjortekjøtt
5 dl vann
2 store ss seterrømme
1 ss maizenna utrørt i vann
salt, pepper og soyasaus til smaksetter, sukkerkulør for farge.
1 løk
1 gulrot
1 liten stilkselleri

 
Skjær kjøttet i terninger og brun det raskt, i TO omganger i en jerngryte.
Ha det tilbake i gryten og tilsett ca 5 dl vann.
La det koke en time eller to, til det er mørt.
 
Skjær grønnsakene i biter og fres de i litt olje i en panne.
Tilsett grønnsakene i gryten, la de koke til de er mør og jevne så gryten med maizenna utrørt i vann.
Ha i rømmen.
Smak til med salt/pepper, spyasaus, og ha i litt sukkerkulør.

Serveres med ris, brokkoli og tyttebær!

Nå har Bonnie fått seg en god runde,
vi gikk i Jordalen,
noe som viste seg å være helt feil valg!!
Der hadde de nemlig spredd møkk,
og vi kom oss såvidt igjennom uten gassmaske!!
Puh!!

Nå drar jeg på møte med filmfolka i byn.
(jada, jeg vet det ikke akkurat er norsk spillefilm jeg skal på…)
så da får dere ha en nyyydelig mandagskveld!!


0 kommentarer til «Søndagens enkle hjortegryte.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.