Lag dine egne lomper til søndagsturen.

Det var ganske enkelt,
litt tid tok det,
men med en takke stekte jeg tre omgangen,
så det var bare såvidt tid til kjevling innimellom.

Men gode ble de!

Lomper

1 kg poteter.
1 ts salt
1,5 dl hvetemel
1 dl siktet rugmel.

Og det var allt!
 
Kok potetene MED skall, skrell de og mos de sammen med salt.
Eller bruk potetpresse, jeg drysset salt på potetene og presset de i min «kjempehvitløkspresse»
Grådig gøy!!
 
Blander de samme såvidt, og har i melet.
 
Bland forsiktig til en myk deig. Det tok ikke lang tid.
 
Lag en pølse og trill kuler som du kjevler forsiktig ut til en sirkel eller oval.
Jeg bruker rutekjevle, men det går fint med vanlig og. Vær «lett» på hånden og bruk mel.
 
Stekes på ganske varm takke på begge sider,
legg de i klede oppåhverandre.
Oppbevar de i klede eller pose så de ikke tørker og blir harde.
Sleng de i sekken og dra på tur!!

Det var dagens tips,
nå skal vi spise middag,
endelig skal vi ha hjortegryte,
og vi gleeeeeeder oss!!!

God søndag!!



0 kommentarer til «Lag dine egne lomper til søndagsturen.»

  1. Nam! Hjemmelagede hadde vært noe for meg, jeg elsker nemlig lomper!! Må ha en pakke i huset til enhver tid! :)) Disse så nydelige ut, burde få meg en takk jeg!
    Kos dere med middagen, her ble det rømmegrøyt i dag, og kyllingsalat…sånn litt av hvert, haha 😀

  2. Nemmen bakemester harepus, har du baka litt igjen? 🙂 hørte godt ut
    Du i kveld ved middagen tenkte jeg på deg. Jeg spiste lammeburger med brød, stekt sopo og vårløk. Det var snasne greier! Så det tenkte jeg at jeg måtte skyndte meg å fortelle deg:)
    Ha en herlig kveld/natt/morgen ogsånn!

  3. Tuva:Oj, det hørtes grådig godt ut!! Lammeburger altså, ikke no tull hos deg på en søndag:0) Tro jeg ble sint da vi skulle sette oss til søndagsmiddagen, og jeg hadde GLEMT å steke soppen!!
    Og en herlig natt til deg og, akkurat kommet fra fotballkamp. Vi vant:0)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.