Mmmm, hjemmelagete kjøttboller,
kan brukes til mye,
tomatsaus,
fløtesaus,
pasta,
poteter,
eller bare spises som de er…
Idag gjorde vi noe helt annet,
vi spiste de med ris og en herlig ostesaus med urter….
Kjøttboller.
400 g kjøttdeig
2 ts salt
1 egg
3 ss brødsmuler/grilljermel
1 ts paprika
1 ts cumin
1 ts kajennepepper
1 ts kvernet pepper
1 kinesisk hvitløk presset
Legg kjøttdeig og salt i maskinen og kjør til en seig masse.
Ha i resten av ingrediensene og bland det godt sammen.
Når du har fått en jevn god masse kan den godt få «sette seg» ca 30 minuter.
Lag så en liten smaksprøve på et tefat, stek den i microen og smak!
Er smaken grei lag runde kjøttboller.
Bruk en spiseskje dyppet i vann,
form bollene i håndflaten.
Stek de raskt på varm panne med en smør/olje blanding.
Etterstek de i ovene 175* i ca 20 minutter.
Da har du en perfekt kjøttbolle, saftig og god!
Og den kan brukes til så mangt.
Søndagsmiddag hos oss idag!
En hvit saus med masse kremost og sterkost i, litt sennep og basilikum.
Smaklig måltid,
og god søndag!
Det smaker alltid med kjøttboller, men jeg pleier alltid å ha brun saus, grønnsaker og poteter. Kanskje på tide å prøve ut et annet tilbehør 🙂