Rundstykker med hvetehelkorn.

Disse rundstykkene brukte jeg til onsdagens middag,
med fiskekaker, dressinger og råkost ble det en bra middag.
Du kan se innlegg her

Oppskriften på rundstykkene får du her:
(siden det i kveld kun blir burger grunnet fotballkamp;0))

Helkornsrundstykker.

2 dl vann
1 dl hvete helkorn
1 dl vann
25 g gjær
1 dl sammalt hvete fin
1 dl sammalt hvete grov
1 ts salt
2 ss olje
ca 4,5 dl hvetemel
 
Denne krever litt forberedelse.
Hvetehelkornene skal bløtlegges i 1 døgn. 2 dl vann, 1 dl helkorn.
(om du ønsker enda mykere korn kan de og kokes i bløtevannet før bruk)
Jeg brukte de som de var idag, de gir et ganske mykt resultat)
Legg de i bakebollen sammen med bløtevannet, ha i 1 dl kokende vann,
dette ga i mitt tilfelle passe temperatur, men sjekk!!
Ha i gjær, olje, salt og meltypene. Og kjør ivei!
   
La maskinen gå i ca 10 minutter, juster med hvetemelet til deigen slipper bollen akkurat.
Sett den til heving
 
Når den har hevet ca 30 minutter ruller du rundstykker.
  
Tips! Press godt ned med midten av håndbaken, lag så mer og mer en «lomme» av hånden. 
 
Og du får en fin og jevn bolle.
Trykk de litt flate med slikkepotten og sett til etterheving.

La de etterheve ca 30 minutter.
Stek 225* (senk til 200*) i ca 15 minutter.

Perfekt til fiskekaker,
eller hva du enn måtte ønske!!

Og DET var ingen aprilsnarr;0)

I kveld ble det gubbens burgere.
Med cheddarost og dressing mellom fingrene….
Herlig!!

Har du spist noe godt i kveld??
Kos deg iallefall max!





 

0 kommentarer til «Rundstykker med hvetehelkorn.»

  1. Ååh, har spist tacoform. Philadelfia ost, creme fraiche, tacokjøttdeig og revet ost i ildfast form. Gratiner og spis til du ruller av sofaen…det har jeg nettopp gjort..raap…oops unnskyld 😉 Rundstykkene dine må være de mest perfekte runde stykker jeg noen gang har sett 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.