Gylne frokostrundstykker.

God morgen, og takk for sist til de jeg var på fest med igår,
en koselig kveld med masse forskjellig mat,
og hyggelige folk såklart.
(jeg tenker ikke BARE på mat, men ganske mye…)

Det ble en hurtig rundstykkedeig idag,
måtte droppe forhevingen for å rekke det,
og alt er den timen vi mistet i natt sin feil!!
Hrmpfh!

Gylne, lyse rundstykker med appelsin og gulrot!
Har du lyst å prøve er oppskriften som følger.

4 dl lunkent vann
50 g gjær
2 små gulrøter finraspet
1 appelsin, saft og gjerne lit fruktkjøtt.
2 ts salt
50 g smeltet smør
ca 13 dl hvetemel.


Finrasp gulrøttene og press saften ut av appelsinen, ta med litt fruktkjøtt

Ha alt i bakebollen, vær nøye med temperaturen
gulrøttene og appelsinen senker varmen

Hev til det dobbelte (jeg rakk ikke det idag, men det anbefales, bedre resultat)
Trill rundstykker, her ser du gulroten og appelsinen i deigen.

Etterhev de under plast, dene biten går IKKE an å hoppe over,
da får du små mursteiner til frokost.
Pensle/sprut med vann.

Ha på valmuefrø, og stek de på 225* i ca 15 minutter
Senk gjerne temperaturen til 200* underveis.
La de avkjøle godt på rist før du skjærer i de. 

Nyt st dine myke, gylne saftige rundstykker,
gjerne med eggerøre,
og eggerøren fra gårdshøns blir herlig gul og fin

Dette ble et kjapt innlegg,
Nå tar jeg Bonnie med på tur,
så kanskje vi rekker slutten av en fotballkamp på veien:0)

Nyt søndagen!!

0 kommentarer til «Gylne frokostrundstykker.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.