Tempura fritert scampi og kylling, oppskrift.

Greasy Friday!

Idag ble det frityrstekt middag,
guttene hadde filmkveld,
Gubben og jeg hev oss på tempura fritert snack!

Dette var snadder, og veldig mektig!

Om noen er sulten har vi rester!!

Tempura røren lager du lett:

1 stivpisket eggehvite
1 kopp iskald øl
1 kopp iskaldt vann
2 kopper hvetemel
Maldonsalt

 
Skrell noen scampi og bland 1 ts sambal oeleki i.
Skjær kyllingfilet i strimler og krydre de,
jeg brukte sambal Oelek, Cumin og urtekrydder.
 
La dette stå og trekke litt, imens stivpisker du en eggehvite.
(dette kan være vanskelig i kjøkkenmaskin, jeg brukte håndamakt!
 
Bland sammen øl, vann, salt og hvetemel. Rør godt.
 
Bland i eggehviten med slikkepott.
 
Kutt opp litt sopp,
(her kan du bruke alt hva hjertet begjærer, løk, gulrot etc…)
Varm opp olje i en panne, jeg brukte mais olje.
Når oljen bruser rundt en trepinn er den klar.
 
Dypp scampi, kylling og sopp i røren og friter.
Snu de og stek ca et par minutter.
(lurt å teste om kyllingen er gjennomstekt)
Legg de så på kjøkkenpapir så oljen trekker av.
Obs! Når du frityrsteker, ha et lokk klart, tar oljen fyr, legg på lokk!!
 
Når alt er ferdig kan du sette det litt i ovnen så alt blir varmt.
Stek noen hvitløksbrød og lag enkel aioli.
Serveres med sweet chili saus.

Mmmmmmm, fantastisk godt,
men oj så mektig!!

Vi er fornøyd, Gubben og jeg.
Nå lader vi opp til tidlig fotball Cup i morgen.
Vi gleder oss!!

God fredag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.